Iată de ce este interzis să reacționăm la absolut tot ceea ce ne irită. Calm, doar calm!

Calm, doar calm!

Scriitoarea Rania Haim scrie despre viață, dragoste, muncă și tendința spre succes. Își împărtășește lecțiile sale de viață pe paginile site-ului Thought Catalog:

„Încep să-mi dau seama despre faptul că nu este neapărat să mă răzbun pe cei care m-au rănit.

Încep să realizez faptul că matură poate fi numită acea persoană care evită conflictele și nu-și creează singur probleme.

thoughtcatalog 

Încep să realizez faptul că, atrăgând atenție doar lucrurilor negative, pierdem din energia noastră prețioasă și ne scapă din vedere toate lucrurile bune care ni se întâmplă.

Încep să realizez că nu pot să le plac tuturor, nu-i pot face pe alții să mă trateze așa cum vreau. Și acest lucru este normal.

Încep să realizez că încercările de a câștiga pe toate fronturile sunt foarte epuizante și iau mult timp, lăsând doar un gol în interior.

Încep să înțeleg faptul că dacă nu reacționez la cuvintele cuiva nu înseamnă că nu-mi pasă. Vreau să încerc să mă depășesc. Vreau să învăț o lecție din această situație. Eu aleg liniștea sufletească, aceasta este lucrul de care am nevoie cu adevărat.

Nu mai simt nevoia de a clarifica relațiile. Nu mai am nevoie de oameni în prezența cărora mă simt complexată. Nu vreau certuri și prieteni falși.

Încep să înțeleg un lucru: uneori tăcerea este mai bună decât orice explicație.

rd.com

Încep să realizez că reacționând la atacurile adversarului, îi dăm putere prin emoțiile noastre. Nu-i putem controla pe alții, putem controla doar reacția noastră, percepția noastră asupra situației și modul în care această ne va afecta.

Încep să realizez că, în mare parte, astfel de situații nu spun nimic despre noi, dar spun multe despre cei care le creează.

Încep să realizez că, probabil, toate aceste dezamăgiri sunt necesare pentru ca noi să învățăm să ne iubim pe noi înșine și să ne apărăm de persoanele care încearcă să ne abată din drumul nostru.

Încep să realizez un lucru: chiar dacă voi reacționa, aceasta nu va schimba nimic, dar în acest mod eu voi dobândi dragostea și respectul oamenilor, aceasta nu va afecta deloc părerea lor față de mine.

Uneori este mai bine să renunțăm la situații sau la oameni, este mai bine să nu mai căutăm explicații și răspunsuri.

seizepositivity.com

Încep să realizez faptul că nu trebuie să ne axăm pe ceea ce se întâmplă în jurul nostru, e mai bine să ne concentrăm asupra la ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.

Concentrați-vă asupra păcii voastre interioare. Conștientizați acest lucru: pentru a trăi fericit și a fi în armonie cu voi înșivă, trebuie pur și simplu să încetați să reacționați la orice fleac care vă deranjează”.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să aveți încredere și liniște.