Aflați de ce copiii din Japonia ascultă de părinții lor și nu fac crize de isterie!

„Educația începe în familie.” Chiar dacă această afirmație este foarte adevărată și cu toții ne dorim copii educați, deseori asistăm la scene când copiii fac crize de isterie dacă nu li se dă ceea ce vor. Acești copii plâng, strigă, se trântesc pe jos, până când primesc ceea ce vor.

În trecut, părinții pedepseau fizic copiii.

De-a lungul anilor, s-a ajuns la concluzia că această metodă de educație a copiilor, poate avea consecințe negative asupra intelectului și dezvoltării micuților, și că nu este cea mai bună metodă de pedeapsă.

Mulți psihologi sunt de părere că orice conflict trebuie rezolvat comunicând cu copilul, fără a se recurge la violență.

În prezent, experții au ajuns la concluzia că nici această metodă nu funcționează, copiii nu sunt atenți la conversațiile cu adulții și fac tot ceea ce vor.

Cea mai bună metodă de educație este cea japoneză.

Japonia este considerată una dintre cele mai mari puteri mondiale, iar acest lucru se datorează disciplinei și mentalității locuitorilor săi.

Japonezii nu tolerează eșecul copiilor lor, cu atât mai puțin un act de neascultare.

Astfel, ei au un eficient model de educație. Până la vârsta de 3 ani, mama trebuie să fie mereu lângă copilul ei, indiferent ce face.

Aceasta înseamnă că, dacă o mamă trebuie să meargă la bancă sau să meargă la cumpărături, cum cer obiceiurile japoneze, trebuie să ia copilul cu ea. Astfel se creează un atașament față de mamă și o legătură puternică.

Atunci când ating vârsta de 3 ani, japonezii își trimit copiii la grădiniță sau, în unele cazuri, la școală.

Aceasta este perioada cea mai dificilă.

În timpul celei de-a doua etape, părinții trebuie să aibă grijă când spun ceva copiilor, spre exemplu atunci când strică sau sparg ceva, copiii nu trebuie pedepsiți sau certați, este suficient ca părinții să le spună: „Este foarte dureros/neplăcut pentru mine.” Ei își arată nemulțumirea prin intonație și priviri.

Dacă reușiți să aplicați această practică, copilul va aprecia lucrurile mult mai mult decât vă imaginați și, în același timp, își va manifesta latura sa sensibilă și emoțională. Copiii simt vinovăție și încearcă să-și îndrepte greșeala.

Tatăl, de asemenea, joacă un rol important în creșterea și educația copiilor.

Tatăl trebuie să-l învețe pe copil să aprecieze toate eforturile depuse de părinți pentru binele lui. Pentru a face acest lucru, arătați și explicați copilului că nu trebuie să-i fie frică de emoțiile sale, dar să nu exteriorizeze unele emoții, mai ales în situațiile deosebite din viață, este un mare avantaj.

Această metodă este foarte eficientă și contribuie la formarea unor cetățeni educați.

Ce părere ai despre ea?