Iată de ce copiii cer întotdeauna să bea apă înainte de a merge la culcare!

Cu siguranță ați avut și experiențe neplăcute, atunci când ați culcat copiii. Ați avut situații când el este gata-gata să adoarmă și îi apare brusc dorința de ceva? Cel mai răspândit caz este atunci când copilul cere să bea apă.

Mulți părinți își pierd răbdarea în asemenea situații. Alții se îngrijorează și nu sunt în stare să ghicească ce se află în spatele acestei dorințe puternice din fiecare seară. Deci ce înseamnă aceasta?

De ce copiii vor să bea apă înainte de somn?

Atunci când copilul cere apă înainte de somn, probabil vă gândiți că el a uitat să bea în timpul zilei. Însă aici vă așteaptă o surpriză. Atunci când aduceți paharul cu apă, el ia doar o singură înghițitură și atât!

În acest moment părintele deranjat de situație începe să caute răspuns. Este oare o manipulare? Face capricii? Vrea să-și demonstreze întâietatea?

Calmați-vă: este doar o modalitate de a atrage atenția. 

Copiii nu sunt în stare să inventeze manipulări prea complicate. De aceea, nu trebuie să credeți că ei vor să vă epuizeze răbdarea în mod intenționat. Uitați și de alte explicați pe care vi le-ați imaginat.

Mulți părinți sunt de părerea că copiii pur și simplu vor să mai stea puțin cu părintele alături. Însă având în vedere timpul de care are nevoie pentru a lua o înghițitură, această teorie nu este valabilă. Puțin probabil că această clipă este suficientă pentru a-și satisface necesitatea de aflare alături de părinți.

De ce totuși copiii cer să bea apă?

Copiii cer întotdeauna să bea apă în momentul în care sunt în prag de a adormi, iar noi dorim să ne relaxăm după o zi grea. Nu vă agitați și nu vă faceți griji. Adevăratul motiv al acestei situații este mult mai profund decât vă pare.

De fapt, aceasta este o simplă rugăminte despre cu totul altceva, însă deseori la timpul nepotrivit. Copilul vrea să știe că poate conta întotdeauna pe dvs., în special necondiționat. El are nevoie de dvs. și el crede în dvs. El vrea să fie sigur că nu va rămâne singur, dacă va avea nevoie de dvs. în timpul nopții.

Copilul știe că dacă el îi va chema pe mama sau pe tata, ei vor veni să-l ajute. Ei îl vor liniști și îl vor proteja. Copiii mici sunt foarte dependenți de părinți, în special noaptea, când sunt speriați de întuneric.

De aceea, copilul dvs. vrea să se convingă că scumpii părinți au grijă de el. Că ei pot fi de încredere în cel mai dificil moment. Deci, nu este vorba de răbdarea dvs., dar despre capacitatea dvs. de a-l consola și a-l liniști.

„Nu fiecare persoană care are copii este părinte, la fel cum, nu fiecare persoană care are pian este pianist”. (Michael Levin)

Mai mult decât sete. 

Deci, această situație necesită o abordare calmă, cu răbdare și cel mai important plină de dragoste. Copilul dvs. are nevoie cel mai mult de dragoste. Acesta este scopul părintelui, aceasta este cheia fericirii.

Nu este vorba de sete propriu-zisă, incomoditate, manipulare sau șiretlicuri. Totul este mult mai profund. Paharul cu apă este doar un pretext.

Uneori copilul într-adevăr vrea să bea, dar de cele mai multe ori necesitatea este alta. El duce lipsă de susținere emoțională.

Nu uitați să-l cuprindeți și să-l sărutați atunci când merge la culcare. Gingășia și căldura este foarte importantă pentru el. Copiii noștri trebuie să știe că noi le suntem mereu alături.

Ei vor să se simtă confortul și siguranța că pot avea întotdeauna încredere în părinți. Acest lucru nu va fi la nesfârșit, deci să-i oferim acum ceea ce are nevoie.

De asemenea, este important să primim plăcere chiar și de la momentele care ne epuizează orice răbdare. Suntem siguri că în curând veți începe să vă fie dor de aceste momente prețioase.

Concluzia este că copilul trebuie doar înțeles și să i se dăruiască cât mai multă dragoste!