Iată cum se tricotează fularele tubulare, cu cosițe mari și cele cu glugă

Fularul tubular este un fular închis într-un inel. Poate fi de diferite lățimi și lungimi. Acest accesoriu le cucerește din nou pe fashioniste. Deși funcția principală a fularului este de a proteja de frig în timpul iernii, fularul tubular sau snood-ul îndeplinește două lucruri: ține cald și înfrumusețează proprietara. În acest articol vă vom învăța cum să tricotați un snood original cu andrele și croșetă.

Cum să tricotați singuri un fular tubular: modele de tricotare

Fularul tubular poate fi tricotat în mai multe feluri. Să vedem care sunt cele mai populare.

 • Cel mai simplu mod este pe andrele drepte. Se tricotează o fâșie dreaptă, iar capetele acesteia se cos. Puteți alege diferite ornamente.
 • O altă modalitate este tricotarea pe andrele circulare. Se tricotează un tot întreg și nu veți avea cusături.
 • De asemenea, puteți tricota fularul cu croșeta. Puteți alege dintre varianta să tricotați un dreptunghi apoi îl coaseți sau îl tricotați circular. Avantajul croșetei este că puteți crea diferite ornamente originale pe care nu veți putea face cu andrelele.
 • O modalitate modernă de tricotare este cea cu mâinile. Astfel, puteți croșeta un fular tubular extraordinar.

Cum să tricotați frumos un fular tubular cu andrele

Fularul tubular este un model de fular care nu necesită prea multe cunoștințe ce țin de tricotare. Este suficient să știți să țineți andrelele în mână și să montați ochiuri pe față și pe dos.

Aveți nevoie de

 • 150-250 g de fire de ață groasă fie de lână, fie semilână
 • andrele circulare Nr. 5-8

Desenul fularului depinde de grosimea aței și a andrelelor, cu cât sunt mai mari, cu atât mai voluminos va fi.

 • Fular lucrat în punct elastic. Este cel mai simplu mod. Aveți nevoie de andrele circulare pe care trebuie să montați 80-100 ochiuri (cu cât este mai subțire firul, cu atât mai multe ochiuri vor fi). Ultimul ochi legați-l cu un fir de altă culoare, să știți unde este începutul și sfârșitul rândului. Tricotați pe cerc cu punct elastic. Puteți alege între 1 ochi pe faţă, 1 ochi pe dos sau 2 ochiuri pe faţă, 2 ochiuri pe dos. După ce tricotați 50-55 cm, încheiați articolul.

 • Fular lucrat în punct leneș. Puteți să-l tricotați cu andrele drepte. Montați 30-50 de ochiuri. Aceasta va fi lățimea fularului. Tricotați cu fâșia dreaptă cu punct leneș (toate rândurile pe față). Lungimea o alegeți dvs. Puteți încheia ochiurile peste 80-100 cm. Coaseți atent marginile. Acest tip de fular va fi voluminos, dar și drăguț. Dacă doriți, puteți tricota un alt ornament.

 • Fular tubular cu ornamente lucrat cu andrele. Se tricotează cu andrele drepte, la fel ca în exemplul anterior. Calculați ochiurile necesare în funcție de modelul desenului. Lungimea o alegeți după preferințe. Pentru acest tip de fular optați pentru fire de tricotat de angoră sau din acril.

Iată câteva idei interesante de modele de fulare

Modelele de fulare tubulare pot fi împărțite în două categorii:

 • fulare înfășurate o singură dată

 • fulare înfășurate de două ori

De asemenea, ele pot fi clasificate în fulare de primăvară-toamnă și de iarnă.

Fiți originale!