Iată cum se tricotează cea mai frumoasă și călduroasă căciuliță pentru iarnă

Suntem în plină iarnă. Afară e frig și dorim să ne îmbrăcăm cu ceva mai călduros. Pentru asta nu e nimic mai potrivit decât o căciuliță tricotată. În acest articol vă propunem un model foarte original și ușor de realizat. Dacă aveți ceva cunoștințe despre tricotare, atunci trebuie neapărat să-l încercați.

Iată cum realizați acest model.

Cel mai bine este să lucrați pe cerc, numărul de ochiuri se împarte la 16.

Dacă lucrați rândurile înainte și înapoi, atunci pe dos faceți 2 ochiuri  împreună dos și 2 ochiuri dos din spatele ochiului, iar jeteurile le lucrați cu ochiuri pe dos.

Simbolurile modelului

| – ochi pe față

— – ochi pe dos

0 – jeteu

/| scăderea ochiurilor în partea dreaptă: introducem andreaua dreaptă în ochiurile de pe cea stângă, apoi în primul ochi al andrelei stângi și le montăm împreună pe față

|\ scăderea ochiurilor în partea stângă: scoateți ochiul, 1 ochi pe față, puneți ochiul scos peste cel lucrat

/|\ scădere dublă: introduceți andreaua dreaptă în cea de a doua, apoi primul ochi al andrelei stângi, scoatem cele 2 ochiuri pe andreaua dreaptă, lucrăm 1 ochi pe față, apoi puneți două ochiuri scoase pe cel lucrat

Am tricotat cu fire Alize LanaGold, în 100 g – 240 m, componența 49% lână, 51% acril. Andrele Nr. 3.

Pentru punct elastic am montat 90 de ochiuri. Punct elastic 1×1. Am lucrat 5 cm de punct elastic 1×1 și am lucrat un rând pe dos și din nou 5 cm de punct elastic 1×1. Modelul meu se va îndoi în interior, adică va fi dublu.

În ultimul rând de punct elastic adaug proporțional 22 de ochiuri (jeteuri răsucite). În total am obținut 112 de ochiuri care se împart la 16. Mai departe lucrăm după model. Desenul care este anexat la căciuliță este puțin greșit. Am calculat rândurile pe căciuliță și sunt 4, iar pe desen sunt 3. Am început să tricotez și am calculat având în vedere 3 rânduri, dar cred că este mai frumos dacă se lucrează 4 rânduri. Dar alegerea vă aparține. Pentru a înțelege mai bine, am desenat o altă schemă, conform acesteia numărul total de ochiuri trebuie să se împartă la 20. Iată desenul.

Rezultatul final.

Sfatul meu! Tricotați după al doilea desen (eu am tricotat după primul model), firul puțin mai subțire, aproximativ 300 m la 100 g sau tricotați mai strâns. De asemenea, unele meșterițe poate vor dori să înlocuiască jeteul obișnuit cu cel răsucit (am vrut ca găurile să fie mai mici, dar a trebuit să desfac lucrarea), dar nu faceți acest lucru, deoarece nu iese același desen. Îmi doresc să tricotez a doua căciuliță, având în vedere toate neajunsurile modelului inițial. Apoi voi tricota și fularul.

Iată căciulița tricotată, fără căptușeală.

Am desenat modul de scădere a ochiurilor spre vârful capului.

Scăderea am făcut-o în locurile unde se tricotează un ochi pe față și rândurile din dreapta și stânga se unesc, iată aceste rânduri se scad treptat. Acolo unde sunt marcate acolade, totul se lucrează împreună. Sper că am explicat clar.

Am montat ochiuri din partea opusă a direcției de tricotare pentru a face căptușeala.

Aceasta este căciulița după spălare.

O căciuliță perfectă pentru zilele geroase!