Iată cum se poartă eșarfa în mod original pe timp de iarnă!

Eșarfele sunt mereu la modă și actuale în orice anotimp al anului. Fiecare femeie are cel puțin o eșarfă în garderobă și majoritatea dintre ele o poartă în special iarna. Eșarfa are foarte multe avantaje – ține cald, este frumoasă și confortabilă. Dacă o veți pune la gât sau pe umeri veți obține o ținută foarte drăguță atunci când dezbrăcați haina de exterior. În acest articol vă prezentăm câteva moduri originale de a purta eșarfa, astfel încât să creați o ținută irepetabilă.

Ținute superbe cu eșarfă pe cap

Iată câteva modele tradiționale.

Aristocrata din Hollywood

Pliați eșarfa în jumătate și veți obține un triunghi. Puneți eșarfa pe cap legând-o la spate pe sub barbă. Desăvârșiți ținuta cu o pereche de ochelari de soare. Veți obține o ținută feminină și elegantă.

O ținută Hollywood-iană creată din ochelari, palton și mănuși.

O ținută a la Hollywood cu eșarfa legată la spate și palton alb.

Femeia cu turban 

O ținută excentrică reușită. Puteți crea diferite variante ale acestui model, dar este important ca întreaga suprafață a capului să fie acoperită. Direcția de legare se poate extinde de la frunte până la partea din spate a capului sau invers. Un element de bază al turbanului este un nod sau o fundă frumoasă în partea din față sau pe lateral, capetele eșarfei pot fi ascunse sau lăsate liber.

Un turban gri elegant pentru orice anotimp.

Un ghid de legare a turbanului.

Eșarfa un accesoriu pentru orice ocazie.

Puteți crea accente de simplitate și romantism, purtând eșarfa în formă de coroniță. Puteți să o legați în diferite moduri, noi însă vă prezentăm cel mai răspândit model.

Pliați eșarfa la fel ca în imagine. Lățimea o alegeți după preferințe. Puneți eșarfa pe cap și treceți capetele în față astfel încât urechile să fie acoperite. Faceți un nod în vârful capului, iar capetele ascundeți-le sub marginile eșarfei.

Turban cu capetele lăsate în formă de cosiță

Femeia-pirat

Fiecare femeie poate purta eșarfa de model pirat. Este foarte simplu de legat și redă o stare de bine și vaporozitate. Este perfectă pentru o odihnă activă, pentru plimbări sau petrecerile cu prieteni. Eșarfa pliată în triunghi se leagă pe cap pe lateral sau la spate, fruntea este acoperită, iar capetele se lasă libere.

Modul de legare pirat cu nod la spate sau pe lateral.

Eșarfă cu un nod original la spate.

Eșarfă de culoare deschisă cu capetele împletite în cosiță.

Eșarfă pirat cu nod în formă de coc la spate.

Regulile de utilizare a eșarfelor

Alegerea eșarfelor

Înainte de a decide cât de frumos să purtați o eșarfă pe cap în timpul iernii, trebuie să alegeți cel mai potrivit accesoriu pentru anumite condiții. Luați în considerare anotimpul anului. Pentru a vă simți confortabil iarna, cumpărați eșarfe din angoră, cașmir sau lână fină. Primăvara și toamna dictează regulile lor, optați pentru eșarfele călduroase și din material plăcut la atingere. Pentru zilele fierbinți de vară se potrivește mătasea, bumbacul și alte țesături ușoare și naturale.

Acest accesoriu unic trebuie ales în funcție de perioada anului.

Cele mai răspândite modele de eșarfe călduroase

Materiale

  • lână
  • cașmir
  • blană

Eșarfele de lână sunt plăcute și practice, plus țin cald foarte bine. Dar uneori pot crea un ușor disconfort din cauza fibrelor țepoase. Eșarfele pot fi ornamentate cu franjuri, blană sau diferite imprimeuri. Eșarfele din cașmir sunt foarte călduroase și au o textură moale, iar după spălare își păstrează forma. De asemenea, sunt moderne și eșarfele din blană care vă vor proteja de gerurile iernii. Acest tip de material necesită o îngrijire specială pentru a vă bucura mai mult timp de ea.

Eșarfă din lână fină cu ornamente.

Cu ce haine se asortează eșarfa pe cap

O eșarfă pe cap arată foarte bine cu o haină de blană. Însă trebuie să rețineți că o eșarfă din blană nu poate fi asortată cu o haină la fel din blană. În acest caz se potrivește o eșarfă din cașmir sau lână. Alegeți și culoarea corespunzătoare. Nu purtați eșarfe colorate cu haine cu imprimeuri. Una dintre ele trebuie să fie de o singură culoare. Eșarfa se poartă astfel încât să fie în armonie cu întreaga ținută.

Eșarfele și aspectul exterior

Prin intermediul unei eșarfe puteți corecta exteriorul dvs. Femeilor cu fața rotundă, li se recomandă să poarte eșarfa astfel încât părul să fie la vedere. Dacă aveți un ten palid, alegeți o eșarfă viu colorată. Dacă aveți culoare feței roză, optați pentru culori reci. Părul roșcat se potrivește cu nuanțe reci estompate.

Un accesoriu gingaș și feminin care se potrivește pentru orice perioadă a anului.

Multe femei aleg să poarte căciuli, probabil din cauza că nu știu cum să poarte corect o eșarfă pe timp de iarnă. Însă este foarte simplu și acest accesoriu vă oferă nenumărate posibilități de a crea ținute neobișnuite. Renunțați la ideea că este un accesoriu învechit. Acest lucru am încercat să-l demonstrăm prin pozele originale din acest articol.