Iată cum se curăță aragazul și grila pentru a îndepărta ușor grăsimea și murdăria

Probabil nici unei gospodine nu-i place să curățe aragazul, deoarece este un proces îndelungat și anevoios. Din acest motiv, astăzi vă vom dezvălui câteva trucuri cu ajutorul cărora veți face aragazul nou-nouț rapid și fără prea mult efort.

Grila aragazului este un adevărat necaz, iar pentru a fi întotdeauna curată trebuie să cheltuiți mult timp. Deși gospodinele experimentate cunosc câteva metode de curățare rapidă.

Dar înainte de a începe curățarea trebuie să determinați din ce material este făcută grila. De regulă ele sunt confecționate din metal emailat, fontă sau inox.

Curățarea grilei aragazului din metal și fontă

De obicei, aceste grile sunt acoperite cu email și nu se tem nici de substanțe lichide, nici de cele simple soluții de curățare. Dacă veți utiliza produse foarte puternice, atunci le veți curăța excelent, dar se va deteriora stratul de email.

Grilele din fontă sunt cele mai longevive. Însă cu cât mai puțin contactează cu apa și cu cât mai puțin o veți curăța cu burete ce metal, cu atât mai mult va ține această grilă.

Curățarea grilei aragazului cu ajutorul metodelor naturiste

Grila va fi foarte curată dacă veți utiliza următoarele metode.

1. Țineți grila uscată deasupra focului, până nu va rămâne nici urmă de murdărie pe ea. Apoi curățați restul murdăriei cu o perie simplă și apoi cu un burete umed.

2. Amestecați 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de praf de muștar, 3 linguri de sare și 4 linguri de oțet de masă. Amestecați și aplicați pasta obținută pe suprafața grilei pentru 2-3 ore, apoi clătiți cu apă sau ștergeți cu o lavetă umedă.

3. Dați prin răzătoare săpun, adăugați apă caldă și puțin bicarbonat de sodiu. Curățați grila cu soluția obținută. De asemenea, cu aceasta poate fi spălată și suprafața aragazului. Mâncarea arsă se va îndepărta foarte ușor.

4. Puneți grila de la aragaz într-o pungă de plastic și turnați aproximativ 500 g de bicarbonat de sodiu și apă caldă. Închideți bine punga și lăsați-o pentru câteva ore. Apoi curățați grila cu un burete umed.

5. Puneți grila într-o pungă de plastic și pulverizați în interior soluție de amoniac. Închideți bine punga și apoi o deschideți peste 15 minute. Ștergeți grila cu un burete umed.

Curățarea aragazul de murdărie

Oțet

Pulverizați oțet pe suprafața aragazului și lăsați-l pentru 20 de minute. Apoi ștergeți cu un burete umed. Dacă aragazul este foarte murdar, presărați bicarbonat de sodiu și apoi pulverizați cu oțet. Lăsați să acționeze 15-30 de minute, după care ștergeți cu o lavetă umedă.

Prosoape

Presărați pe suprafața aragazului bicarbonat de sodiu. Înmuiați un prosop în soluție de săpun și scurgeți-l bine. Acoperiți aragazul cu prosopul umed pentru 15 minute. Curățați suprafața cu ajutorul unui burete.

Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată

Amestecând continuu, turnați într-un recipient 0.25 pahar de bicarbonat de sodiu și 0.25 de pahar de apă oxigenată. Aplicați uniform pasta obținută și lăsați să acționeze 15 minute. Apoi curățați aragazul cu o lavetă umedă sau un prosop de hârtie.

Lămâie cu sare

Pulverizați pe suprafețele murdare suc de lămâie și presărați deasupra cu sare. Lăsați să stea 5-10 minute, apoi curățați aragazul cu un burete umed.

Se recomandă să folosiți mănuși de cauciuc pentru a evita efectele negative asupra pielii și eventualele reacții alergice la diferite produse. Cu ajutorul acestor trucuri aragazul dvs. va fi ca nou!