Iată cum s-a schimbat aspectul reginelor frumuseții din diferite țări ale lumii în ultimii 100 de ani

Standardele de frumusețe sunt în continuă schimbare. Cu aproximativ 100 de ani în urmă erau la modă formele apetisante și obrajii rotunzi. În anii 2000 toată lumea voia să aibă parametrii 90-60-90 și pomeții proeminenți. Acum există o nouă tendință, care are la bază naturalețea.

Am încercat să comparăm câteva femei moderne cu reginele frumuseții din trecut.

Polonia.

În 1930 actrița poloneză Sofya Batytskaya a câștigat concursul de frumusețe Miss Polonia, iar un an mai târziu a luat titlul de Vice Miss Europa.

O altă cunoscută poloneză Karolina Belyavska a devenit câștigătoarea concursului de frumusețe Miss World 2021.

Germania.

Daisy D’Ora s-a născut într-o familie aristocratică săracă. Talentul actoricesc a ajutat-o ​​să-și construiască o carieră de succes. Filmul mut „Cutia Pandorei” cu participarea sa aparține clasicii cinematografiei germane. În 1931 a ocupat locul 1 la concursul de frumusețe Miss Germania.

În 2011, după 90 de ani, titlul i-a revenit Charlottei von Hase, în vârstă de 35 de ani.

Franţa.

Dansatoarea Cleo de Merode este prima vedetă adevărată și prima femeie ale cărei imagini au fost vândute în toată lumea. Revista L’Illustration a ales-o pe Cleo în 1896 drept cea mai frumoasă tânără a timpului ei.

Una dintre cele mai frumoase femei franceze ale vremurilor noastre este modelul Camille Hurel, în vârstă de 24 de ani. Tânăra a colaborat cu Dior, Valentino, Fendi, Chanel, Alberta Ferretti și Versace.

Egipt.

În 1927 Egiptul a găzduit primul concurs de frumusețe din țară, iar în 1934, Charlotte Wasse a primit titlul de regina frumuseții, iar cu un an mai târziu a luat coroana la concursul Miss Univers de la Bruxelles. Astăzi una dintre cele mai frumoase egiptence din lume este considerată actrița Yasmine Sabri. În 2020 a fost inclusă în topul celor mai frumaose femei din lume, potrivit TC Candler.

Turcia. 

Turcia a fost una dintre primele țări în care au început să aibă loc concursuri de frumusețe. În 1932 concursul a fost câștigat de pianista Keriman Halis Ece. În același an ea a obținut locul 1, reprezentând țara sa în concursul Miss Univers.

Una dintre cele mai frumoase turcoaice ale vremurilor noastre este modelul și actrița Amine Gulshe care a devenit „Miss Turkey” în 2014, iar imediat după aceea cariera ei în show-business a luat amploare.

China.

Wong Liutsong, cunoscută sub numele de Anna May Wong, a fost prima actriță de film de la Hollywood de origine chineză care a ajuns celebră.

Acum principala vedetă a cinematografiei chinezești este modelul și actrița de origine uigură Dilraba Dilmurat. În 2017 TC Candler a inclus-o în lista celor mai frumoase 100 de fețe din lume. Dilraba le-a depășit pe Margot Robbie, Natalie Portman și Emilia Clarke.

Japonia.

În 1908 revista literară „Bungei kurabu” anunța un concurs printre frumusețile japoneze. Au participat 90.000 de femei, iar Manryu a ocupat locul 1. Singurul dezavantaj al său era considerat nasul mic. Manryu a devenit o adevărată vedetă: cărțile poștale și posterele cu portretele se vindeau instantaneu, s-au compus poezii și cântece în onoarea ei.

Una dintre frumusețile Japoniei moderne este Honda Tsubasa – actriță, model și prezentatoare TV. Fanii o apreciază nu numai pentru aspectul său, ci și pentru inteligență.

Danemarca.

Actrița daneză de film mut Asta Nielsen a fost prima vedetă de film de talie mondială și cea mai bine plătită artistă a timpului ei.

Actrița daneză modernă Clara Rugor nu se poate lăuda încă cu aceeași popularitate, dar câștigă treptat faima mondială.

Italia.

Cântăreața de operă italiană Lina Cavalieri a fost numită cea mai frumoasă femeie din lume. A fost și una dintre cele mai fotografiate vedete de pe atunci.

Una dintre cele mai frumoase femei din Italia de astăzi este modelul și actrița Giusi Buscemi, în vârstă de 28 de ani. În 2012 a primit titlul de „Miss Italia” , iar acum își construiește o carieră în cinema.

Spania.

Dansatoarea spaniolă Carolina Otero a fost una dintre concurentele lui Cleo de Merode pentru titlul de cea mai frumoasă femeie a epocii. Printre admiratorii ei s-au numărat Wilhelm al II-lea, Nicolae al II-lea, Leopold al II-lea, Alphonse al XIII-lea, Edward al VII-lea, Aristide Briand, Gabriele d’Annunzio și mulți alții.

Una dintre cele mai frumoase femei spaniole de astăzi este modelul Alejandra Alonso care a fost fața Armani Exchange și a colaborat cu Chanel, Victoria’s Secret, Dolce & Gabbana și multe alte mărci celebre.