Molia alimentară este o insectă foarte dăunătoare care poate să apară în cea mai curată bucătărie și să dăuneze produselor dvs. În acest articol vom încerca să determinăm cauzele apariției ei și metodele de combatere a acesteia.
Dacă observați fluturași în apartament, acționați imediat! Vă vom dezvălui secretul cum să scăpați de molii pentru totdeauna.
Molia alimentară este mult mai mare decât cea de haine și aripile ei sunt mai întunecate la culoare. Este important să deosebiți aceste tipuri.
Cum să scăpați de molia alimentară
1. Dacă ați depistat fluturașii, atunci sunt neapărat și omizi. Trebuie doar să le depistați. Verificați toate pungile și recipientele cu cereale și colțurile interioare ale dulapurilor. De asemenea, moliilor le plac fructele uscate, mâncarea uscată pentru animale, nuci, făină, condimente, biscuiți și bomboane. Căutați coconii și păienjenișul pe care îl formează pe marginile capacelor și a cusăturilor sacilor cu produse.
2. Dacă ați depistat „centrele de înmulțire”, aruncați-le imediat. Vă pare rău, dar nu aveți altă alternativă.
3. Spălați bine dulapul cu oțet, acid boric, suc de lămâie sau soluție de săpun. Tratați crăpăturile cu o pensulă înmuiată în oțet. După 30 de minute clătiți cu apă obișnuită și ștergeți cu o lavetă uscată.
4. În calitate de remediu de prevenire, puneți pe rafturi felii de usturoi sau baghete de scorțișoară.
5. Moliile pot fi îndepărtate și cu pungi cu mentă, lavandă, pelin, frunze de dafin.
Totuși cea mai bună metodă de soluționare a problemei este profilaxia. De aceea, urmați recomandările noastre și veți scăpa de molii.
Profilaxia moliei alimentare
1. Făina, cerealele și alte produse de acest fel nu trebuie cumpărate în cantități mari. Cumpărați doar o cantitate suficientă pentru 3-4 săptămâni. Acum avem de toate, de aceea nu faceți rezerve.
2. Păstrați produsele în recipiente de sticlă foarte bine închise. Dacă parazitul a fost adus din magazin, atunci veți îl veți observa pe sticlă mult mai ușor. Mai ales că este mai ușor să aruncați conținutul unui borcan de sticlă, decât toate produsele.
3. Molia nu suportă temperaturile înalte, de aceea dacă ați cumpărat o cantitate mare de cereale, puneți-o pe o tavă și prăjiți-o puțin în cuptor.
4. De asemenea, molia se teme de temperaturi reci: puneți pungile cu făină sau cereale pentru o noapte în congelator.
Acestea sunt sfaturile necesare pentru o luptă eficientă cu dăunătorii casei!
Vă dorim o bucătărie cât mai îngrijită!