Simplu și ieftin! Haine cu un miros proaspăt și de un alb imaculat, fără utilizarea produselor chimice.

Există mulți detergenți care, pe lângă faptul că au în compoziția sa substanțe chimice toxice, mai pot deteriora hainele, decolorându-le. Din fericire cunoaștem un ingredient, care ne poate ajuta să avem hainele într-o stare excelentă: vorbim despre oțet. Oțetul nu este doar un condiment, dar poate fi folosit și în scopuri utilitare.

Avantajele pe care acesta le poate oferi hainelor noastre sunt foarte multe:

1. Intensifică puterea de curățare a detergentului. Adăugați la clătire o jumătate de ceașcă de oțet și hainele dvs vor fi mai curate și dezinfectate.

2. Acționează ca un detergent. Adăugați puțin oțet la clătire și rufele vor deveni mai moi și mai pufoase.

3. Scoate petele de transpirație de pe haine. Utilizarea oțetului este foarte eficientă pentru scoaterea petelor de transpirație: adăugați puțin oțet la spălare și toate petele și mirosurile neplăcute de pe haine vor dispărea ca prin minune.

4. Elimină resturile de săpun sau de detergent rămase pe haine. Dacă veți adăuga jumătate de ceașcă de oțet la clătire, acesta va ajuta la eliminarea resturilor de săpun care rămân uneori pe hainele spălate.

5. Îndepărtează mirosurile neplăcute de pe haine. Hainele noastre absorb, de obicei, mirosul de țigări, de alcool, de parfum etc. Cu puțin oțet adăugat la spălare, vom reuși să scăpăm și de grija aceasta.

6. Ține părul de animale și scamele la distanță. Veți uita și de această problemă!

7. Are grijă de hainele delicate. Hainele delicate se spală, de obicei, cu mâna. Adăugați în vasul cu apă 6 linguri de oțet și apoi lăsați hainele să se înmoaie timp de aproximativ 30 de minute. Veți fi surprinși de rezultatul obținut!

Pe lângă toate avantajele enumerate, oțetul ne mai poate ajuta să păstrăm mașina de spălat perfect curată: eliminând toate reziduurile chimice lăsate de detergenți.