Cei care stau la casă se pot bucura din plin de priveliștea din jur și de aerul curat. De asemenea, ei pot să petreacă mai mult timp în afara casei. Un loc potrivit de relaxare este foișorul. Aici puteți să vă petreceți serile calde de vară cu familia sau cu prietenii. El vă poate proteja de arșiță sau de ploaie. Foișorul este un spațiu perfect de relaxare.
Foișorul poate fi construit chiar de dvs. Este simplu, aveți nevoie doar de materiale și de niște cunoștințe tehnice.
În continuare vă propunem un model de foișor care poate fi meșterit fără prea mult efort. Acesta reprezintă un pavilion cu dimensiunile de 6-3-2.4 metri (lungime, lățime, înălțime – la nivelul streașinii). Pentru a avea succes trebuie să respectați exact fiecare recomandare și să faceți măsurători exacte. Profesioniștii recomandă pentru a avea o construcție solidă, să se fixeze cei zece stâlpi în găuri săpate în pământ, la o adâncime de 1 metru, în care să turnați beton. Încercați să mențineți stâlpii drepți.
Structura finală a foișorului
Fixarea stâlpilor de bază
După fixarea stâlpilor, instalați grinzile superioare. Ele vor susține căpriorii acoperișului. Apoi fixați câte o bârnă de 1.3 m la mijlocul grinzilor laterale. Ulterior fixați cei 11 căpriori. Distanța dintre ei este de 57 cm. Părțile inferioare se crestează pentru a se plia pe cosoroabe.
Instalarea grinzilor superioare
Instalarea coamei acoperișului
Montarea căpriorilor
Acoperișul se construiește din scânduri late lăcuite care se fixează în de jos în sus, pentru a evita pătrunderea apei sau a zăpezii în interior. Montați contrafișele pe lateral pentru o susținere mai bună. Apoi adăugați scândurile pentru balustrade în partea inferioară a foișorului. Șlefuiți suprafața lemnului și vopsiți-o în nuanțele preferate.
Două contrafișe
Instalarea balustradei
Modelul final
Acest foișor vă va asigura confort și protecție pentru toată vara.
Sursa: Casepractice.ro