Iată cum poate fi ”ascuns” caloriferul, transformând elegant aspectul locuinței. 14 idei excelente!

Caloriferele reprezintă un mare beneficiu pentru locuință, căci menține în ea căldura și confortul. Astăzi nu ne putem imagina un apartament fără calorifere. Dar de cele mai multe ori ele au un aspect grosolan și devin o piatră de poticnire când vine vorba de modificarea designului locuinței.

Chiar dacă vorbim de cele mai moderne radiatoare, ele oricum lasă de dorit la capitolul aspectului. Dar ce am putea face pentru a camufla caloriferele?

Problema camuflării caloriferelor este deosebit de actuală în livinguri, unde stau de obicei oaspeți, dar mai ales în camerele copiilor, căci ei se pot lovi întâmplător de aceste elemente metalice.

Toți acești factori ne fac să căutăm soluții pentru a camufla radiatoarele într-un mod elegant, care să se armonizeze cu designul încăperii. Practic caloriferele trebuie ascunse, dar în același timp efectul termic pe care îl creează ele trebuie să rămână la fel.

Cum camuflezi caloriferele

Redacția noastră a pregătit pentru cititori 14 soluții practice pentru a camufla radiatoarele și a obține un design interior mai interesant.

1. Cea mai simplă soluție e să vopsiți caloriferul folosind o vopsea specială, rezistentă la temperaturi înalte. Culoarea o puteți alege în funcție de cromatica și stilul încăperii.

Decorarea radiatoarelor cu diverse picturi e o idee și mai bună! Mai ales dacă vorbim de camera copiilor sau bucătărie. Dacă nu aveți abilități de pictor, puteți folosi niște șabloane simple.

2. O idee foarte originală! Pentru a o realiza veți avea nevoie de câteva bobine de sfoară și vreo 2-3 ore de timp liber.

3. Caloriferul poate fi ascuns și cu ajutorul unei “perdele” de bumbac. E drept că această soluție poate fi aplicată doar în cazul radiatoarelor încadrate în perete.

Pentru fixarea “perdelei” există o mulțime de soluții, iar culoarea se alege în funcție de designul încăperii și de culoarea draperiilor.

4. Aici prindem doi iepuri o dată! Ascundem caloriferele și obținem un loc ideal pentru relaxare și lectură.

5. O soluție interesantă ar fi camuflarea radiatoarelor cu ajutorul panourilor perforate. Ele se pot realiza din tot felul de materiale și au o mulțime de stiluri și culori.

6. Datorită unor astfel de panouri caloriferul poate fi folosit ca un loc de odihnă, fie ca o poliță sau suport pentru obiecte decorative.

7. Ce ziceți de o asemenea idee?

8. Panourile din sticlă groasă camuflează foarte elegant radiatoarele și au un aspect foarte plăcut și interesant. Unicul lor neajuns e că ele acoperă doar partea din față a caloriferului.

9. O altă idee superbă: comodă cu uși cu gratii. Foarte practic și confortabil, nu-i așa?

10. Există și plase metalice speciale pentru radiatoare. Marele lor avantaj e simplitatea montării, căci de obicei ele sunt prevăzute pentru fixare direct pe structura caloriferului.

11. O idee excelentă pentru camera copiilor!

12. Pe lângă design trebuie să vă gândiți bine și la materialul panoului, care trebuie să fie rezistent la temperaturi de 70-80 °C.

13. Un alt model de camuflare a caloriferului cu ajutorul unui panou perforat. Arată foarte elegant!

14. În sfârșit am ajuns și la tehnica decupajului. Niște șervețele obișnuite și puțin adeziv vă vor ajuta să decorați caloriferul într-un mod foarte original.

Nu este nevoie de abilități speciale, e suficient să alegeți șervețelele de nuanța potrivită și să le tăiați în formele dorite. După ce le lipiți de radiator, puteți trece deasupra cu un strat de lac termorezistent.

Când vă puneți problema camuflării radiatoarelor în casă, trebuie să vă gândiți atât la aspectul estetic, cât și la cel practic. Căci oricât de bine ar arăta caloriferul, dacă el nu-și îndeplinește funcția de bază, cea de a încălzi aerul din încăpere, el devine pur și simplu inutil.

Care din aceste idei vă pare cea mai inspirată? Împărtășiți-ne impresiile dvs. în comentarii!