Iată cum arătau unele vedete pe când au primit primele premii

La momentul actual eroii articolului nostru sunt staruri ale cinematografiei mondiale. Se bucură de atenție din partea presei și a criticilor de film și de admirație din partea  publicului.

Dar cândva acești actori primeau premii pentru prima dată în viața lor. Unii s-au bucurat de acestea chiar la începutul cariere, iar alții au reușit să le obțină mult mai târziu.

Vă propunem să vedeți cum arătau unii actori și actrițe celebre pe când își primeau primele premii.

Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson a câștigat în 2004 premiul BAFTA pentru rolul din filmul „Rătăciți printre cuvinte”. În 2020, artista a fost nominalizată de două ori la Oscar: pentru cea mai bună actriță din filmul „Poveste despre căsnicie” și cea mai bună actriță în rol secundar din filmul „Iepurașul Jojo”.

Julia Roberts.

Primul premiu din cariera actoricească a Juliei Roberts a fost Globul de Aur. Ea a primit această figurină în 1990 pentru cea mai bună actriță în rol secundar din filmul „Magnolii de oțel”. Actrița avea 22 de ani. Roberts a câștigat, în anul 2000, premiul Oscar pentru rolul său din filmul „Erin Brockovich”.

Meryl Streep.

Actrița a fost nominalizată de 21 de ori și a devenit câștigătoare a 3 premii Oscar. În fotografia din stânga Meryl ține în mână primul său Oscar pentru interpretarea celui mai bun rol secundar din filmul „Kramer contra lui Kramer” pe care l-a câștigat în 1980.

În 2020 actrița a fost nominalizată la Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar din serialul de televiziune „Marile minciuni nevinovate”.

Joaquin Phoenix.

Actorul a devenit, în 2006, câștigătorul Globului de Aur pentru filmul „Povestea lui Johnny Cash”. În 2020 Joaquin Phoenix a câștigat mai multe premii pentru rolul său din filmul „Jokerul”: (BAFTA, Globul de Aur și Oscar. Figurina Oscar este prima din cariera sa. Înainte de aceasta, actorul a fost nominalizat de trei ori, dar a reușit să obțină râvnitul trofeu abia acum.

Sharon Stone.

Sharon a primit primul și unicul Glob de Aur în 1996 pentru rolul din filmul „Casino”, care i-a adus și o nominalizare la Oscar. Menționăm că primul premiu al lui Stone a fost Premiul MTV Channel Award pentru rolul său din filmul „Basic Instinct”, pe care l-a primit în 1993.

Charlize Theron.

Anul 2004 a fost unul foarte bun pentru actriță: a primit Globul de Aur și premiul Oscar pentru rolul principal feminin din filmul „Monster”. În 2020 Charlize a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru „Bombshell”.

Renee Zellweger.

Anii 2000 au fost buni pentru cariera sa. Nominalizările și premiile au urmat unul după altul: pentru rolurile din filmele „Sora Betty”, „Jurnalul lui Bridget Jones”, „Chicago”, „Muntele rece”. În imaginea din stânga Rene ține în mână Globul de Aur pentru rolul din filmul „Sora Betty” din 2001.

În 2020 Zellweger a câștigat premiile BAFTA, Globul de Aur și Oscar pentru rolul ei din filmul „Judy”, unde a jucat-o pe cântăreața și actrița americană Judy Garland.

Anthony Hopkins.

Sir Anthony Hopkins este câștigătorul Premiului Academiei din 1992 pentru filmul „Tăcerea mieilor”. În fotografia din stânga apare alături de actrița Jodie Foster, care a primit același premiu. În 2020 Hopkins, în vârstă de 82 de ani, a devenit candidat la Oscar pentru rolul secundar din filmul „Cei doi papi”.

Tom Hanks.

Primul premiu al actorului a fost Globul de Aur, pe care l-a primit pentru rolul său din comedia „Big”, 1989. În 2020 s- a ales cu Globul de Aur pentru aport în cinematografie (premiul Cecil B. De Mill). Tot în acest an Hanks a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din filmul „O zi frumoasă în cartier”.

Nicole Kidman.

Kidman a primit primul său Glob de Aur în 1996. În 2020 a fost nominalizată la acest premiu drept cea mai bună actriță dintr-un serial de televiziune „Marile minciuni nevinovate”, dar l-a câștigat Olivia Colman.

Angelina Jolie.

Primul premiu important, Globul de Aur, l-a obținut în. A fost nominalizată drept „Cea mai bună actriță în rol secundar dintr-un mini-serial” pentru rolul său din filmul „George Wallace”. Jolie are în palmares trei Globuri de Aur și două Oscaruri.

Katie Bates.

Bates a câștigat, în 1991, premiul Oscar pentru rolul feminin principal din filmul „Tortura“. În 2020 actrița a fost nominalizată la Oscar pentru un rol secundar filmul „Richard Jewell”.

Al Pacino.

Al Pacino a primit, în 1993, un Oscar pentru rolul său din filmul „Parfum de femeie”. Înainte de aceasta el a fost nominalizat de 7 ori la premiul Oscar, dar nu l-a obținut.

Jamie Lee Curtis.

Actrița a devenit, în 1990, câștigătoarea Globului de Aur pentru cea mai bună actriță din comedia „Numai dragoste”. Curtis a primit acest premiu de două ori. Al doilea Glob de Aur a fost pentru filmul „Minciuni adevărate”.

Brad Pitt.

Brad Pitt a devenit, în 1196, câștigătorul Globului de Aur pentru rolul său secundar din filmul „12 maimuțe”. Anul acesta actorul a primit următoarele premii: BAFTA, Globul de Aur și Oscar pentru rolul său secundar din filmul „A fost odată la… Hollywood”. Acesta este primul premiu Oscar al lui Pitt.

În 2014 a primit un Oscar, fiind unul dintre producătorii filmului „12 ani de sclavie.