Vedeți cum arătau când erau în viață – reconstrucția facială a personalităților istorice!

Ați auzit despre restaurarea facială antropologică? Aceasta presupune procesul când se studiază un craniu (chiar parțial), al unei persoane decedate și bazându-se pe cunoștințe și ajutorul programelor de calculator, restaurează aspectul uman. Este un proces cu adevărat fascinant și interesant. Acum ne sunt mult mai clare și reale chipurile celor care au condus cândva această lume. Vă invităm să-i descoperiți în pozele de mai jos:

1. Așa arăta Nefertiti

2. Julius Caesar

3. Simon Bolivar – cel mai influent și celebru dintre liderii războiului pentru independența coloniilor spaniole din America. Este eroul național al Venezuelei.

4. Mary, regina Scoției (1542).

5. Nicolaus Copernicus – astronom polonez, matematician, mecanic, economist, canonic a erei Renașterii.

6. Prințesa Ukoka, Altai, Ochy-Bala – este numele mumiei unei femei tinere, de 25 de ani, dat de locuitorii republicii Altai, găsită în cursul unei săpături arheologice la mormintele Ak-Alaha în anul 1993. Înmormântarea datează în perioada culturii Pazyryk din Altai și a fost făcută în secolele 5-3 î.Hr.

7.  Tutankhamon Dinastia Faraonului XVIII.

8. Maximilien Robespierre – este un revoluționar francez, unul dintre cele mai cunoscute și influente figuri ale Marii Revoluții Franceze.

9. Anne Boleyn – a doua soție a lui Henry VIII, regele Tudor al Angliei. Înainte de căsătorie – Marchiza Pembruk, în propriul drept. Maica celei de-a doua regine a Angliei, Elizabeth I.

10. Richard III, rege al Angliei din 1483, din dinastia York, ultimul reprezentant al liniei masculine Plantagenet pe tronul Englez.

11. Iar aceste reconstrucții au fost efectuate în epoca ”pre-computerului”. La mijlocul anilor ’40, faimosul Gersimov a reconstruit această imagine, creând o metodă unică de restaurare a feței după craniu. Skilur este regele Sciților, secolul II î.Hr.

12. Marea Ducesă Elena Vasilyevna Glinskaya – a doua soție a Marelui Duce din Moscova Vasili Ivanovici, mama lui Ivan cel Groaznic.

13. Iaroslav cel Înțelept

14. Marea Ducesă Sofia Paleolog

15. Timur (Tamerlane) – războinic și cuceritor turc-mongol, din Asia Centrală.

Sunteți impresionați?

error: Content is protected !!