Iată cum arătau adorabilii noștri câini, acum 100 de ani! 

Cu timpul totul se schimbă și știm cu toții că, timpul își lasă amprenta sa peste tot. Chiar și rasele de câini nu sunt o excepție, deoarece prietenii patrupezi al omului aveau un aspect diferit înainte ca crescătorii să se apuce de treabă. Pudelii, dobermanii, teckelii – cât de uimitor a fost transformat aspectul lor de-a lungul unui secol. De exemplu, Samoyed este una dintre cele mai vechi rase de câini, dar aspectul său nu s-a schimbat prea mult.

Noi cu mare interes am răsfoit filele din istorie, pentru a vă povesti despre uimitorii noștri prieteni patrupezi.

1. Dobermann 

Dobermann-ul a fost creat de Karl Friedrich Louis Dobermann la sfârșitul secolului al XIX-lea. Inițial, câinele a fost numit Thuringian Pinscher, dar mai târziu rasa a fost redenumită în onoarea lui Karl Friedrich Louis Dobermann. Din păcate, nu știm exact cum Karl a obținut această rasă, deoarece nu a lăsat nici o notă.

2. West Highland White Terrier 

West Highland White Terrier sau pur și simplu West, a fost crescut pentru vânatul animalelor mici. Se spune că, rasa a apărut în Scoția, dar când anume nu se știe exact. A fost menționată pentru prima dată pe vremea lui Iacob al VI-lea al Scoției, care a domnit între 1567 și 1625.

3. Teckel  

Teckel (sau Dachshund) este una dintre cele mai vechi rase de câini. Dar controversele încă continuă în jurul originii acestei rase. Strămoșii acestor câini ar fi putut apărea în Egiptul antic, unde au fost găsite imagini cu câini cu picioare scurte. Trăsăturile moderne ale acestei rase au început să apară spre sfârșitul secolului al XVIII-lea.

4. Bull terrier 

James Hinks a prezentat pentru prima dată bull terrierul alb la o expoziție de câini în 1862. A început să lucreze la reproducerea acestei rase în secolul al XIX-lea, în Anglia. Ca rezultat al unui experiment lung, la care au participat: un bulldog englez, un White English Terrier, un dalmatic, un pointer spaniol, un whippet, un ogar și un collie, s-a obținut o creatură atât de interesantă.

5. Ciobănesc german (German Shepherd) 

Se crede că ”ciobanii” germani au 2 centre principale de origine: actualul teritoriu al Scandinaviei și al nord-vestului Rusiei. Max Emil Frederik von Stefanitz, împreună cu Horand von Grafrath sunt recunoscuți ca fondatori ai acestei rase.

6. Husky siberian 

Husky siberian, utilizat ca și câine de sanie, este una dintre cele mai vechi rase din lume! Rasa a fost înregistrată pentru prima dată în anii 1930. Această rasă era folosită de tribul Chukchi de pe Râul Kolyma din Siberia, în secolul al XIX-lea.

7. Bearded сollie 

Istoria rasei Bearded сollie are peste 500 de ani. Rasa a apărut în Scoția în secolul al XVI-lea. Experții nu pot stabili cu precizie strămoșii acestor câini. Rasa a primit aspectul său modern datorită muncii lui Gwendoline Olive Willison în anii 1940.

8. Basset hound  

Modernul Basset Hound își trage rădăcinile de la câinii francezi care au fost crescuți în Marea Britanie la sfârșitul anilor 1800. Înșiși modelul a fost format în Franța: în secolul al VI-lea, astfel de câini au fost crescuți în mănăstirea benedictină din Sf. Hubert.

9. Akita 

Akita este un câine mare, care a apărut în regiunile muntoase înzăpezite din nordul Japoniei. Există 2 soiuri ale rasei: Akita Inu și Akita americană. Mențiunile despre Akita Inu au fost notate în anii 1600: a participat la lupte cu câini, care erau populare în Japonia la acea vreme. Apoi, din anii 1500 până în 1800, reprezentanții acestei rase au fost tovarăși a samurailor.

10. Pekingese  

Această rasă decorativă a apărut în China în urmă cu aproximativ 2000 de ani. Un astfel de câine nu putea aparține decât imperialelor. Câinii au primit numele lor de la numele orașului Beijing. Ei au fost scoși din China și au fost stabiliți în Europa și Statele Unite în calitate de trofee.

11. Samoyed 

Câinele Samoyed reprezintă una dintre cele mai vechi rase de câini. A viețuit mulți ani cot la cot cu triburile nordice ale popoarelor samoyede. Întrucât aspectul acestora a rămas aproape neschimbat, se poate presupune că triburile samoyede au domesticit lupul alb.

12. Pudel (Poodle) 

Originea pudelului este încă activ discutată. Unii îi consideră patria Germania, iar strămoșul – câinele Cão de Água Português. Alții cred că strămoșul lor este Barbet. În orice caz, pudelul a apărut în Europa, în desenele artistului german Albrecht Durer din secolele XV și XVI și a fost câinele oamenilor bogați.

Ce rasă de câine preferați? De ce? Așteptăm comentariile cu drag.