Iată cum arăta bucătăria mea înainte de renovare și iată cum arată acum

O tânără familie a decis să renoveze vechea lor bucătărie. Aceasta de mult timp trebuia renovată, dar din varii motive au tot amânat acest lucru. Însă, în vara acestui an au decis să înceapă marea epopee. Au început de la zero, fiindcă și-au dorit o bucătărie confortabilă, funcțională și modernă.

Iată cum arăta bucătăria până la renovare.

Înainte de a începe renovarea am căutat multe fotografii și filmulețe de amenajare a bucătăriilor. Culoarea mobilierului am stabilit-o din prima: uși albe lucioase și tehnica de culoare neagră. Am citit multe păreri despre bucătăria albă și am înțeles că este destul de practică, deoarece nu se văd urmele de la detergenți. Acest lucru e foarte important.

Un lucru esențial pentru noi este să avem o bucătărie luminoasă și în culori calde, modernă, funcțională și ușor de curățat. În final, am obținut ceea ce ne-am dorit.

Proiectarea, instalarea comunicațiilor și montarea mobilei au fost realizate de soțul meu. Am invitat doar un meșter pentru a tencui pereții și a placa faianța în zona blatului. La fel, profesioniștii au montat tavanul extensibil.

Proiectul noii bucătării.

Am început reparația de la turnarea pardoselii. Am folosit un amestec de nisip și ciment cumpărat din magazinele specializate. Am avut nevoie de 40 de saci de aproximativ 25 kg. Grosimea este de 5 cm.

Peretele de la geam și o parte din tavan le-am acoperit cu plăci de ghips-carton. Caloriferul l-am acoperit cu o grilă de plastic specială. Grila a fost cumpărat din timp pentru a nu greși măsurările. Țevile, la fel, le-am acoperit cu ghips-carton. Am instalat alte prize și întrerupătoare pentru iluminare. Ne-a luat mai mult timp proiectarea, instalarea și mascarea cablurilor electrice.

Am planificat montarea a mai multor prize, inclusiv ascunse, deoarece în bucătăria anterioară deseori mă confruntam cu lipsa acestora. În zona de lucru am montat 6 prize, pentru a putea include mai multe dispozitive electrice. În interiorul dulapurilor de jos am montat 10 prize pentru conectarea cuptorului, a mașinii de spălat vase, aragazului, cuptorului cu microunde etc. În procesul de exploatare a bucătărie folosesc aproape toate prizele.

Pentru nivelarea pereților am avut nevoie de 4 saci de ipsos și 2 saci de chit. După cum am spus anterior pereții au fost tencuiți de un meșter.

Pe pardoseală am montat parchet laminat rezistent de calitate înaltă. În primul rând, parchetul laminat este ușor de montat și de îngrijit. În al doilea rând, am vrut să economisesc. Placarea gresiei și faianței necesită anumite cunoștințe și cheltuieli suplimentare cum ar fi încălzirea pardoselii.

Pentru zona de deasupra blatului de bucătărie am ales un tip de gresie pe care nu se vede prea mult murdăria. Aceasta are un aspect confortabil și plăcut.

Pereții au fost vopsiți cu vopsea albă lavabilă. Perete de lângă masă a fost lipit cu tapet lavabil de culoare bej.

Cele mai mari cheltuieli au fost făcute pentru mobilier și tehnica de uz casnic. Blatul de bucătărie și toate accesoriile pentru mobilier au fost alese de cea mai înaltă calitate.

Dulapurile de sus au fost montat doar pe un perete, deoarece pe celălalt se potrivea foarte bine televizorul. Între frigider și fereastră am realizat niște rafturi foarte comode.

Electrocasnicele sunt incorporabile, de aceea nu ocupă prea mult spațiu. Toate au fost cumpărate de aceeași marcă și am obținut o reducere.

De asemenea, am montat o lustră pe tavan și două lămpi mai mici pe peretele de lângă masă.

Masa albă lucioasă am făcut-o la comandă. Din păcate încă nu am cumpărat scaune noi, le folosim pe cele vechi.

Am schimbat și frigiderul, deoarece cel vechi nu era transportabil dintr-o cameră în alta.

Pentru unii ar părea o bucătărie plictisitoare, însă întotdeauna putem adăuga un accent de culoare prin diferite accesorii și decorațiuni.