Iată cum a fost eliminată extorcarea de bani în școlile germane

De-ar exista dorință!

În contextul recentelor scandaluri despre extorcarea banilor în școli și despre activitatea comitetelor părintești, am decis să vă informăm despre faptul, cum au fost rezolvate aceste probleme în școlile din Germania și despre riscurile la care se expun profesorii care acceptă cadouri scumpe.

Locuitorii din Germania ar fi șocați să audă despre noțiunea de strângere a fondurilor în școli.

spiegel

Profesorii, precum și alți lucrători din sectorul public, se supun unor legi foarte stricte, iar sancțiunile, conform legislației germane, nu se limitează la mustrare sau la concediere.

Mai mult decât atât, în școlile germane pe lângă faptul că nu există fonduri, cadrelor didactice le este stric interzis să accepte cadouri de la elevi.

bigstockphoto

Unicul lucru permis, este un buchet de flori din partea unei clase. În plus costul cadoului nu trebuie să depășească suma admisibilă: 10-20 de euro.

Este permis să ofere obiecte realizate de copii. Dacă darul este mai scump decât suma stabilită (fiecare regiune are propriile sale reguli), profesorul trebuie să raporteze acest lucru direcției de învățământ.

Profesorii refuză să accepte cadouri deoarece ar putea risca o amendă de 4 000 de euro sau chiar să fie concediați.

Scoyo

Părinții trebuie să plătească anual aproximativ 10-20 de euro. Ei nu cumpără rechizite și nici nu plătesc pentru reparație. Plătesc separat doar pentru excursiile copiilor, iar prețul acestora este stabilit transparent. Persoanele care nu-și pot permite să plătească pentru o excursie, sunt susținute financiar de către fondul local de sprijin financiar. Mai sunt acceptate și contribuțiile voluntare care sunt pur simbolice.

Ar fi bine să preluăm și noi acest model, ce ziceți?