Iată ce s-a întâmplat cu grădina mea în primăvara trecută! 11 idei superbe pentru folosirea lemnului…

Acum doi ani am moștenit de la bunicii mei o vilă în afara orașului. De altfel lotul e destul de greu accesibil, iar însăși clădirea e departe de aspectul “castelelor” pe care le avem atât de des pe internet.

Totuși acea palmă de pământ îmi aduce multă bucurie! Noi am decis cu soțul să depunem tot efortul necesar pentru a transforma acest lot de pământ într-un loc de odihnă cât mai practic și confortabil.

Noi nu dispuneam de bani pentru o reparație capitală. În schimb am găsit în grajdul de acolo 7 paleți din lemn. Acum mai bine de 10 ani pe acești paleți au fost aduse cărămizile din care s-a și ridicat casa.

La un moment dat ne-am pus întrebarea: “Oare la ce am putea folosi acești paleți?” Sigur cel mai simplu este să îi pui pe foc, dar soțul meu a vrut să aibă o abordare artistică, astfel încât astăzi vila noastră e de nerecunoscut!

Decorații pentru vilă

Redacția noastră vă propune 11 moduri neobișnuite de utilizare a paleților din lemn, care cu siguranță vă vor inspira să faceți schimbări interesante!

1. Vă doriți jardiniere din lemn? Să le procuri gata făcute este o plăcere prea costisitoare, cu atât mai mult că poți rămâne fără ele dacă nu are cine să supravegheze vila…

Această problemă poate fi soluționată cu ajutorul paleților. Jardinierele făcute din acest material au un efect estetic la fel de impresionant și chiar oferă o mare varietate de soluții constructive și de design, astfel încât vă puteți valorifica imaginația la maxim!

2. Paleții sunt o materie primă ideală pentru a ridica un grajd sau un adăpost pentru lemne. Prețul acestor construcții este extrem de scăzut.

3. Poate v-ați dorit un scrânciob la vilă?

4. Iată o soluție genială pentru grădinari! Acest colțișor arată interesant și este extrem de practic și accesibil ca preț de fabricare.

5. Un pic de imaginație și câteva mici lucrări asupra paleților vă vor ajuta să obțineți un astfel de gard elegant, cu ajutorul căruia puteți nu doar să îngrădiți lotul, ci și să delimitați zonele în grădină.

6. Dacă sunteți printre oamenii cărora le place să-i hrănească pe cei dragi cu fructe și legume crescute cu propriile mâini, atunci această idee este exact pentru dvs.

Puteți crea astfel de parcele cu ajutorul paleților, care vor avea un rol decorativ excelent și vă vor scăpa de multe alte probleme, cum ar fi buruienilor.

7. Nu știți unde să puneți sculele pentru grădină și vă este greu să amenajați un loc pentru depozitarea lor? Iată o idee extrem de simplă, dar foarte practică!

8. Dacă gardul sau casa dvs. are locuri care ar trebui camuflate, iată o idee foarte bună. Folosiți paleții în calitate de suport pentru ghivece cu flori și fixați-l în locul pe care doriți să-l camuflați.

9. Această jardinieră în mai multe nivele arată extraordinar! Mai ales când te gândești cât este de simplu să o faci.

10. Tot felul de mese, scaune, șezlonguri și alte piese de mobilier de grădină pot fi făcute cu ajutorul unor paleți obișnuiți, iar lucrul e la fel de simplu ca și asamblarea unui constructor LEGO.

11. Masă rabatabilă, suport vertical pentru ghivece și multe alte idei și soluții care fac îngrijirea grădinii mult mai simplă. Ați decis deja ce să faceți cu paleții din lemn pe care îi aveți?

Creând astfel de lucruri utile din materiale simple și accesibile nu faceți doar economie de bani. Într-un final obține un design unic și original și o ocazie excelentă de a vă manifesta capacitățile artistice. După cum vedeți toate soluțiile propuse în acest articol sunt foarte simple și pot fi făcute de oricine.

Care dintre aceste idei vă pare cea mai inspirată? Cu ce alte soluții ați completa această listă?