Iată ce nu trebuie să-i ierți unui bărbat

Probabil fiecare om are în mintea sa o listă nescrisă de cuvinte și fapte care, în nici un caz, nu pot fi iertate nimănui. Însă, dragostea și relațiile apropiate ne fac să reconsiderăm principiile personale, iar uneori – chiar să le schimbăm.

Starea de îndrăgostire acoperă, uneori, ochii femeii și o facă să ierte bărbatului iubit fapte urâte și dureroase care, în general, nu ar trebui să fie iertate.

Așadar, ce acțiuni și cuvinte nu pot fi iertate niciodată, nici măcar bărbatului iubit?

Trădarea

La tema infidelității, atât bărbații, cât și femeile sunt de aceeași părere – infidelitatea nu poate fi iertată! Aceasta presupune câteva momente negative – pe de o parte, suferința cauzată de conștientizarea trădării din partea persoanei iubite, ura față de trădare și gândul insuportabil că partenerul a intrat în intimitate cu o altă femeie, iar pe de altă parte, suferința chinuitoare că în relația cu omul drag a intervenit o a treia persoană, care a pătat și a insultat iubirea voastră. Chiar și o persoană puternică nu este în stare să ierte infidelitatea, în timp ce pentru o persoană slabă și sensibilă, faptul trădării poate însemna o adevărată catastrofă.

Trebuie iertat bărbatul infidel?

Desigur, fiecare decide pentru sine. Însă, luați aminte, atunci când iertați nu mai riscați să trăiți pentru restul vieții alături de cineva fiind chinuită de îndoieli, suferință și resentimente. A ierta infidelitatea înseamnă a te detașa de situație, a-ți curăța inima de ură și resentimente și a începe viața pe o filă curată, fără a te mai întoarce vreodată în trecut.

Bărbatul își lovește femeia

Potrivit unor statistici alarmante, oferite de psihologi, când bărbatul își lovește pentru prima oară femeia, acest fapt vorbește despre o regulă în comunicarea acestuia cu partenera sa. Bărbatul, prin natura sa, este foarte puternic și este capabilă să-și apere persoanele dragi, dar, totodată, este și extrem de reținut din punct de vedere emoțional, putând să-și controleze pornirile agresive. Un bărbat puternic nu-și va permite niciodată să-și lovească și, prin aceasta, să-și umilească persoanele apropiate.

Însă, cel care a lovit în femeie o dată se prezintă ca un individ labil din punct de vedere psihic, care va lovi și a doua și a zecea oară, și de fiecare dată devenind tot mai violent și mai insistent în a-și umili femeia.

Bărbatul își bate copiii

În ciuda faptului că subiectul pedepselor fizice aplicate copiilor este unul pe larg dezbătut, încă mai există așa-numiți bărbați care își educă proprii copii cu aplicarea violenței, explicând aceste acte drept iubire paternă și dorința de a face din ei oameni buni.

Cel mai important rol al mamei este să-și apere copii de toate atrocitățile din lume. Deci, e cazul oare să fie iertat omul care atentează sistematic la integritatea fizică și psihică a copiilor tăi? Umilințele, suferința fizică și psihică a propriului copil nu trebuie să fie ignorate în pofida dragostei față de soț și obișnuinței de a trăi împreună cu el.

Minciuna

Indiferent că este mică sau mare, spusă de un bărbat, minciuna poate deveni un obstacol serios în calea cuplului către fericire și armonie. De regulă, anume micile minciuni sunt cele care ruinează treptat orice relație. Minciuna spusă de bărbatul iubit este un motiv serios să te îndoiești de sentimentele și sinceritatea lui. Relațiile se construiesc pe încredere, iar dacă nu există încredere, nu poate fi vorba nici de iubire.

Insulte publice la adresa femeii

Cuvintele urâte și insultele, rostite de bărbat în prezența altora, nu se cade să fie iertate. Dacă bărbatul începe să povestească prietenilor despre secretele vieții voastre intime, criticându-vă aspru, și vă adresează cuvinte necenzurate, atunci e cazul să vă reevaluați în mod serios relația cu el. Să iertați asemenea comportamente din partea bărbatului este inadmisibil, bineînțeles, dacă nu vă doriți să fiți umilită și insultată pentru tot restul vieții, și chiar agresată, în public.

Comportament nerespectuos față de femeie

”Ia privește ce siluetă are blondina ceea, tu, însă, după nașterea, ai devenit o epavă!”, ”Nu ești deloc la nivelul acelei femei, nici măcar să gătești nu poți!”, ”Fosta mea iubită știa să mențină curățenia în casă, iar la tine e mereu dezordine!” – și uite așa continuă să vă compare mereu cu toate femeile de lume și, evident, că deloc în avantajul dumneavoastră. E cazul să iertați o asemenea atitudine?

Respectul este unul din pilonii dragostei. Dacă nu există respect, dragostea nu este decât de ochii lumii, sau chiar absentă. De regulă, un bărbat care își compară femeia cu alte femei, umilind-o iremediabil, este un bărbat slab și cu un ego bolnav. Sigur vreți să aveți de-a face cu un asemenea bărbat, lipsit de integritate?

Lenea

Deseori suntem martori la cazuri când femeia este și bărbat în casă, și gospodină, și de toate, luându-și toate grijile și treburile asupra sa, în timp ce bărbatul o duce bine merci, pe canapea, găsind pretexte interminabile pentru pasivitatea sa… Un asemenea bărbat nu caută modalități de a câștiga un venit suplimentar, nici măcar nu încearcă să rezolve crizele financiare cu care se confruntă familia, nu îndeplinește nici o sarcină acasă. Iar activitățile preferate ale acestui bărbat sunt privitul la televizor, lenevitul pe divan, întâlnirile cu prietenii, la o bere, pescuitul și pauzele de fumat.

Sunteți sigură că în momentul în care nu veți mai fi în stare să asigurați financiar familia și să îndepliniți toate sarcinile prin casă, acest bărbat își va lua asupra sa toate aceste responsabilități?

Zgârcenia

E dificil pentru o femeie să se simtă iubită și dorită, dacă bărbatul său este zgârcit în a-i face cadouri și a lua asupra sa chestiunea cumpărăturilor. De obicei, în aceste cupluri se iscă certuri pe tema cheltuielilor exagerate pe care le-ar face soția și copiii. Femeia arareori primește cadouri, iar dacă primește vreodată un buchet de flori, atunci doar pe principiul ”cu cât mai ieftin, cu atât mai bine”.

Cu o asemenea stare de lucruri, oricărei femeie îi va fi dificil să se resemneze…

Insulte aduse rudelor

Dacă bărbatul te iubește cu adevărat, atunci nu va coborî niciodată până la nivelul la care să aducă insulte la adresa părinților tăi, a copiilor din căsătoria anterioară, fraților, surorilor, ș.a.m.d. Potrivit opiniei majorității, nu trebuie să ierți bărbatului insultele aduse rudelor apropiate, chiar dacă au fost rostite la fierbințeală, cu atât mai mult, faptele urâte și neadecvate.

Viciile

Femeia nu trebuie în nici un caz să accepte și să se resemneze cu cele mai răspândite vicii în rândurile bărbaților – alcoolismul, consumul de droguri și dependența de jocuri de noroc. Bărbatul care își găsește refugiu în asemenea patimi, de fapt, nu vă iubește, iar aceste patimi sunt un substitut al iubirii. Totuși, el va încerca să vă convingă de contrariul, cu declarații și jurăminte de dragoste eternă, că doar are o mulțime de beneficii din asta. Unde altundeva ar putea să revină după escapadele nocturne prin cazinouri? Unde ar mai putea fi hrănit, liniștit și mângâiat?

Aceste vicii nu trebuie iertate unui bărbat!

Egoismul și egocentrismul

Bărbatul dumneavoastră vorbește doar despre sine și își atribuie toate reușitele familiale. Veți merge în vacanță în țara pe care a ales-o el, el decide cu care persoane să prieteniți și care prietene ar trebui să uite unde locuiți. Un bărbat egoist își dorește mereu toată atenția, însă, în același timp, este foarte zgârcit în a oferi el însuși atenție soției și copiilor.

Acceptând această situație și iertând egoismul masculin, femeia se plasează apriori pe un loc secund în viața lui. Fie, dar în acest caz unde mai e loc de iubire?!