Iată ce a înțeles ea după un an întreg petrecut în singurătate…

Mi-e trist să recunosc asta, dar nimeni nu mă credea când spuneam că nu vreau să fiu cu nimeni. Îmi amintesc de ziua în care m-am simțit atât de bine pentru că i-am spus celei mai bune prietene tot ce simt…

Eu mă gândeam la tot acest cerc vicios al relațiilor din care nu puteam găsi ieșire: bucurie, entuziasm, fericire, stres, răutate, durere. Eram sătulă de toate aceste încercări psihologice.

Atunci mi-am făgăduit să rămân singură. Pentru prima dată în viață eu mi-am făcut un plan care nu includea nici o altă persoană în afară de mine.

Un an întreg, 12 luni, 365 de zile de singurătate autentică. Iată ce am înțeles în acest timp.

Singurătatea e foarte importantă. Eu m-am văzut nevoită nu doar să învăț să fiu singură, ci și să savurez această stare. Eu am luat inima mea frântă și am transformat-o într-o operă de artă. Fiecare zi din această perioadă eu am încercat să aud glasul conștiinței mele.

Dragostea nu se limitează doar la relații romantice. Imediat după ultima despărțire eu credeam că nu mai am în mine nici o picătură de dragoste. Aveam în mine atâta ură și răutate, încât le puneam pe seama dragostei…

Dar mai târziu am înțeles că dragostea este peste tot: în cartea preferată, în plimbarea de dimineață, în prieteni, în familie.

Odihna în singurătate a devenit latura singurătății pe care am îndrăgit-o cel mai mult. Eu aleg singură filmul pe care vreau să-l văd și nu este necesar să mă machiez și să mă îmbrac bine pentru asta.

Bineînțeles au fost și momente foarte dificile. La un moment dat eu îmi anulam toate planurile ca să mai stau singură și să-mi mai plâng nefericirea. În astfel de momente parcă îți lași inima să se deschidă și te cunoști pe tine mai bine.

Viața nu se sfârșește odată cu o relație nereușită. În general viața nu e alcătuită doar din relații cu oamenii, ci are și o mulțime de alte lucruri frumoase și minunate! Eu am avut nevoie de un an de cugetare ca să înțeleg aceste lucruri.

Singurătatea este ca o binecuvântare. Aici te poți cunoaște mai bine pe tine însăți, poți înțelege greșelile pe care le-ai făcut și lecțiile pe care ți le-a oferit viața, ca mai apoi să poți crea o relație cât mai autentică și mai armonioasă.