Iată casa care poate fi construită timp de 6 ore și la un preț de 25.000 $. Este foarte rezistentă!

Un arhitect italian Renato Vidali a inventat casa pliantă – M.A.Di care poate fi instalată doar în câteva ore, anunță Daily Mail.

Este foarte economă, dar totodată este construită astfel încât este rezistentă la cutremure.

 

Casa este construită nemijlocit de o companie italiană Area Legno din lemn regal laminat renumit pentru proprietățile sale antiseismice.

Dimensiunile casei M.A.Di sunt realizate în câteva variante: casă mică de 27 m²; casă cu două niveluri de 46 sau 56 m²; casă pentru familie de 70 sau 84 m².

În fiecare casă, indiferent de suprafață are două niveluri. La parter este bucătăria, sufrageria și camera de baie, la cel de deasupra – dormitoarele.

Forma casei ne aduce aminte de litera A. Echipamentul de bază electricitate, bază, canalizare, ferestre termopan, precum și sisteme de încălzire și ventilație.

Structura exterioară din oțel zincat și tehnologia unică oferă posibilitatea să fie montate chiar la fabrică, să fie împachetate și să fie transportată la destinație.

Casele finisate pentru transportare ocupă doar 1.5 m în înălțime, iar înălțimea reală este de 6.5 m.

Pereții sunt izolați cu vată mineralizată de înaltă calitate și cu spumă poliuretanică care ține și cald și protejează casa de umezeală.

Întregul proces de instalare, inclusiv partea interioară, durează 6-7 ore și este realizat de doar trei muncitori.

Proprietarii au posibilitatea să extindă suprafața de locuit cumpărând încă o casă care se unește cu prima casă printr-o modalitate foarte simplă.

M.A.Di poate fi folosită ca o locuință permanentă sau temporară. Casa se ține pe un sistem inovativ de șuruburi, de aceea nu necesită un fundament de beton și nici nu dăunează mediului înconjurător.

El poate fi montat într-un conteiner și să-l transmiteți la depozit. Veți avea nevoie de el dacă veți dori să plecați pentru câțiva ani din țară și nu doriți să vă faceți griji pentru hoți și cataclisme naturale.

M.A.Di poate fi realizată și finisată peste 30-40 de zile. Costul unui metru pătrat este de 9333$. Respectiv cel mai mic apartament este de 25.195 dolari, iar cel mai mare 73.385 $.

Patentul este valabil în toată lumea, iar peste două luni arhitectul italian va începe vânzările oficiale în Europa de est, SUA și Australia.