Iată adevăratele cusături manuale. Sunt atât de multe!

Țin minte când erau vremuri că aveam nevoie de o rochiță fulguleț, iar în magazine nu erau. Deci mama și bunica au început să o coase manual. Acasă aveam mașină de cusut, dar nu funcționa atât de bine și trebuia des reparată. Astfel, mama cosea cu mâna diferite haine, inclusiv rochița mea. În final, mama a reușit să coase o rochiță minunată și foarte calitativă. Din păcate, însă, a fost purtată doar o singură dată.

Anterior hainele cusute manual nu erau atât de apreciate, însă acum sunt destul de valoroase. Fiind recent în Italia am văzut niște costume pentru femei și bărbați extraordinare, de o calitate foarte înaltă, dar și prețurile erau foarte înalte. Atunci am întrebat ce au ele atât de special, atunci mi s-a răspuns că ele sunt cusute în totalitate manual, fără a folosi mașina de cusut. Doar cusături de mână!

Cusăturile de mână

Desigur, mașina de cusut coase mai repede. Dar nu întotdeauna este atât de comodă. Cei care vor să coase manual, trebuie doar să învețe câteva elemente și cusături de bază. De exemplu, eu am descoperit în această colecție mai mult de cinci cusături noi.

Echipa noastră a pregătit pentru dvs. 12 tipuri de cusături manuale de care veți avea nevoie neapărat.

ручные швы

1. Un exemplu de cusătură franțuzească. Aceasta este folosită pentru prelucrarea marginilor articolelor din țesătură subțire și transparentă.

ручные швы по коже

2. Aceasta este partea de dos a unui palton care este cusut manual în totalitate. Este o lucrare extraordinară.

Ea a decis să-și coase toate hainele manual. Și ne asigură că cusăturile nici nu se deșiră și nici nu se întind.

ручные швы от кутюр

3. O prezentare a unor lucrări manuale. Vă place?

Acest ghid scurt despre cusături vă vor ajuta foarte mult. 

ручные швы для вышивки

4. Cel mai mult m-a impresionat acest tip de cusătură. El poartă denumirea de „al Elizavetei”. Cu câteva sute de ani în urmă această cusătură este folosită la toate hainele.

După coasere, cusătura de deasupra se întindea pentru a fi plată. Pasul de coasere este des, nu mai mult de 2 mm dintre ei, pentru a fi mai plat.

ручные швы схемы

Pe timpuri, pentru o cusătură dreaptă și rezistentă ața se prelucra cu ceară. Este o idee folositoare și în zilele noastre.

ручные швы для аппликации

5. Iată încă o idee utilă pentru amatoarele de croitorie. 

ручные швы декоративные

6. Veți avea nevoie de aceste cusături pentru marcarea și îndoirea viitoarei lucrări.

ручные швы и строчки

7. Iată încă un exemplu de unire a pieselor. 

ручные швы

8. Dacă doriți să faceți niște cusături pe umeri și lateral, atunci vedeți mai jos câteva modele. 

ручные швы и их названия

9. Iată încă un exemplu de unire a pieselor. 

ручные швы и стежки

10. Tipurile de coasere manuală sunt foarte multe. Acestea vor fi de mare folos celor care nu au mașină de cusut. Sau croitoreselor experimentate care cos exclusiv manual. 

ручные швы иглой

11. Un exemplu de tiv foarte frumos.

ручные швы и их применение

12. Cusăturile cu îndoire se folosesc foarte des. Deoarece cu ele pot fi cusute și marginile articolului, și buzunarele. De asemenea, cu acest tip se prelucrează și marginile detaliilor cusute din țesătură ușoară (volănașe, borduri, prelucrări etc.)

ручные и машинные швы

Păstrați neapărat această colecție de cusături. Cu siguranță veți avea nevoie de ea.