Iată 16 dovezi ce vă demonstrează că educați un copil puternic!

Credeți că aveți un copil capricios? Sau totuși crește un om puternic? Dacă copilul dvs este încăpăținat sau capricios, probabil că are doar o bună putere de voință. Copiii cu o voință puternică sunt de acord să trăiască doar după propriile reguli, scrie Mommyish. Desigur, acest lucru poate fi dificil pentru părinți, dar nu este neapărat un lucru rău. Copilul puternic are multe avantaje, care îl vor ajuta mai târziu în viață.

Iată care sunt cele 16 semne ce vă dovedesc faptul că aveți un copil puternic: 

1. Îi place să dea ordine 

Copilul puternic iubește să se simtă un lider. În ciuda faptului că sunteți părinte și achitați totul pentru el, nu-i place să se supună voinței străine. Amintiți-i copilului dvs care este locul lui în familie și că trebuie să aibă încredere în cei mai mari.

2. Devin isterici dacă ceva nu le este pe plac 

Aproape toți copiii din când în când fac isterie, ba chiar o transformă într-o artă, dacă ceva nu le convine. Isteriile lor durează mai mult, pentru că le este greu să facă față emoțiilor. Ei țipă și chiar se luptă. Învățați-i să se calmeze – să respire profund, să numere până la 10, să asculte o muzică calmă etc.

3. Discută în contradictoriu 

Dacă v-ați contrazis cu copilul, atunci știți, că aceasta este o plăcere dubioasă. Dacă copilul se agață de o idee, atunci nu-l mai convingi de altceva. La vârsta adultă, această calitate poate fi utilă, iar până e copil, situația nu este deloc plăcută. Cel mai bun mod de a câștiga o dispută cu un copil puternic, este să-i oferiți o alegere.

4. Nu renunță 

Dacă refuzați ceva copilului, acesta nu vă va lăsa în pace, până nu îi dați ce cere. Copilul puternic nu acceptă refuzurile. Cazul se poate transforma într-o isterie, dar principalul lucru pentru dvs este să nu cedați, deoarece va simți slăbiciunea dvs.

5. Este nerăbdător 

Pentru un copil puternic nu este nimic mai rău decât așteptarea. El vrea totul, chiar acum, căci nu este în stare să-și controleze impulsurile. Prin urmare, nu-i place să stea la coadă. Să înveți un copil puternic să fie mai răbdător nu este ușor, dar merită să încercați. Încercați să jucați jocuri de masă, setați un cronometru, unde copilul trebuie să-și aștepte rândul.

6. Vă pune în situație incomodă, doar pentru a își atinge scopul 

Doamne ferește să vă certați cu un copil puternic într-un loc public! Pe lângă faptul că va deveni isteric, va trezi sentimente contradictorii în sufletul dvs. Copiii puternici știu pe ce să pună accentul, pentru a pune adulții într-o situație dificilă sau incomodă. Învățați-vă să nu atrageți atenție la aceste ipostaze.

7. Este foarte pretențios 

Uneori ideile dvs despre nevoile copilului sunt foarte diferite de ale lui. Copiilor puternici le este greu să stăpânească gândurile și dorințele lor. Poate că nu-i mai TREBUIE bomboana chiar acum, dar VREA și gata! Învățați-vă să-i încurajați un comportament bun, dar nu-i răsfățați prea des.

8. Aude doar ceea ce dorește 

Desigur, acest lucru se poate spune despre majoritatea copiilor. Dacă copilul nu vrea să audă ceva, nu va auzi. Când rogi copilul să facă curățenie, el pur și simplu ratează acest lucru. Dar dacă răsplătești ascultarea și atenția, încăpăținarea se transformă într-o dorință de a lucra, ajuta, etc.

9. Rar devine victima hărțuirii  

Unii copii adesea se confruntă cu hârțuiri din partea colegilor mai mari. Dar cu copiii puternici acest lucru se întâmplă foarte rar. De obicei, ei sunt lideri în compania lor. Ei foarte ușor își găsesc prieteni, iar opinia altor nu-i interesează.

10. Își atinge scopul  

Adesea copiii puternici se disting prin inteligența sa remarcabilă. Dascălii îi laudă pentru ajutorul prin clasă și pentru îndeplinirea anticipată a sarcinilor. Copiii puternici își ating mereu scopul și reușesc în viață – după cum vedeți, încăpăținarea are și avantaje.

11. Își schimba dispoziția brusc 

Copiii puternici trec de la o stare la alta mai repede decât majoritatea colegilor lor. Au un simț mult mai profund și nu știu cum să-și stăpânească emoțiile. Învățați-i să-și înțeleagă sentimentele – fără ajutorul dvs, ei nu pot prelua controlul asupra acestora.

12. Vă demonstrează că nu există părinți perfecți 

Indiferent cum vă pregătiți pentru nașterea copilului, indiferent cât de multe cărți inteligente citiți, un copil puternic va găsi o modalitate de a vă surprinde. Chiar și părinții cu experiență se pierd atunci, când se confruntă cu un copil puternic. Din păcate, nu există părinți ideali, de aceea va trebui să vă adaptați la nevoile fiecărui copil.

13. Copilul cere atenția dvs 

Copilul puternic poate fi foarte independent, inteligent, popular la școală. Dar totuși acesta mereu are nevoie de atenția mamei și tatălui său. Copilul apreciază foarte mult timpul petrecut cu părinții și-i place să fie în centrul atenției. Arătați-i dragostea dvs cât mai des – acest lucru vă va ajuta să creșteți copii demni, dar nu niște egoiști încăpăținați.

14. Este foarte curios 

Toți copiii în etapa dezvoltării timpurii trec prin perioada unui continuu ”De ce?”. Deși acest lucru este destul de drăguț, copiii puternici pot aduce părinții într-o stare de nervozitate gravă. Cauza este că ei mereu întreabă ”De ce?”. Fiecare întrebare a copilului necesită un răspuns complet, explicit și desfășurat.

15. Face doar ceea ce vrea 

De-a lungul anilor, părinții se plâng că copiii fac doar ceea ce vor. Dacă ai un copil puternic, atunci știi că el face ceea ce dorește și aceasta nu se discută. Deși acest lucru este obositor, ajută la dezvoltarea creierului copilului. Evident, acțiunile copilului trebuie să fie în limita admisibilului.

16. Trăiește doar după propriul program 

Mulți părinți se îngrijorează atunci când acțiunile copilului nu corespund cu vârsta acestuia. Copii puternici nici în ruptul capului nu vor acționa fără a fi pregătiți. Nu are sens să-i îndemnăm și să-i obligăm să facă ceva. Ei fac totul în conformitate cu propriul regim – fie curățenie în cameră sau orice alte doleanțe a părinților.

Iar dvs ați întâlnit astfel de copii?