Iată 12 lucruri pe care nu știam că le poate face cuptorul cu microunde. Viața mea a devenit mai ușoară!

De zeci de ani de zile oamenii utilizează cuptorul cu microunde pentru a încălzi bucatele sau a decongela carnea și alte alimente. Evident asta e principala sarcină a cuptorului cu microunde: să ne asigure cu mâncare caldă atunci când ne este foame și ne grăbim. Dar dacă privim și din alte puncte de vedere, înțelegem că aceasta nu este unica sarcină a sa.

În afară de utilitatea sa de bază cuptorul cu microunde ne poate servi și în multe alte feluri. V-ați imaginat vreodată că puteți folosi acest electrocasnic pentru a dezinfecta bureții sau pentru a înlătura ștampilele de pe hârtie?

Personal habar nu aveam că am în bucătărie un lucru atât de versatil până nu am vizionat filmulețul de mai jos. Acesta cuprinde 10 moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, care cu siguranță vă va face viața mai ușoară.

Toată lumea știe că chipsurile comerciale sunt nocive. Dar ce ziceți de o porție de chipsuri de casă? Cuptorul cu microunde vă va ajuta să o faceți și pe asta!

În afară de ideile din filmuleț iată și alte 2 recomandări interesante:

  • curățați usturoiul mai ușor: puneți cățeii de usturoi în cuptor pentru 15 secunde, după care ei se vor curăța foarte repede.
  • decojiți roșiile: puneți legumele în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, apoi așteptați alte 2 minute. După această mică procedură roșiile se vor decoji foarte ușor.

Dacă vi se pare utilă această informație, împărtășiți-o și prietenilor dvs.!