Iată 11 cele mai neobișnuite metode de utilizare a detergentului de vase

Detergentul de vase poate fi folosit și în multe alte scopuri decât cel de spălare obișnuită a vaselor. Combinat cu alte ingrediente din bucătăria noastră puteți obține niște soluții foarte eficiente pentru diferite situații din gospodărie.

Iată 11 metode de utilizare a detergentului de vase despre care nu știați

1. Curățarea bijuteriilor

Înmuiați bijuteriile pentru 5 minute în soluție de detergent de vase cu apă. Ștergeți ușor cu o periuță de dinți și clătiți. Vor străluci ca noi.

2. Protecție împotriva păianjenilor și furnicilor

Este un remediu împotriva tuturor insectelor. Aplicați puțin detergent de vase pe uși, ferestre și alte locuri unde apar insectele.

3. Capcane pentru muște

Pentru a scăpa de muști în timpul verii, turnați puțin detergent de vase (în special cu aromă de fructe) într-un vas, adăugați apă și puneți un capac. Faceți o gaură în capac și capcana este gata. Muștele vor intra, dar nu vor putea ieși.

4. Remediu anti-purici pentru animale

Dacă animalul de companie are purici, spălați-l cu detergent de vase, în special de lămâie. Acest truc este folosit în multe clinici veterinare.

5. Îndepărtați plantele otrăvitoare 

Dacă aveți în curte plante otrăvitoare, tratați-le cu detergent de vase. Nu uitați să îmbrăcați mănuși. Plantele se vor usca peste câteva zile.

6. Înlătură petele

Dacă ați făcut o pată de grăsime pe haină, puneți puțin detergent de vase și frecați cu o periuță de dinți. Apoi clătiți în apă caldă și pata va dispărea!

7. Detergent de rufe

Dacă s-a terminat detergentul de rufe și trebuie să spălați neapărat, folosiți detergent de vase. Desigur nu este același lucru, dar în situații extreme este foarte bun.

8. Spălarea geamurilor

Aplicați puțin detergent de vase pe o lavetă uscată și ștergeți fereastra. Ștergeți până nu se vor mai vedea urmele.

9. Curățarea vasului de toaletă

Dacă s-a înfundat toaleta, turnați mult detergent de vase. El este greu și se va depune la fund. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă fierbinte.

10. Îndepărtarea petelor de ulei din garaj

Dacă aveți podea din beton pe care s-a scurs ulei de automobil, îndepărtați-l cu detergent de vase. Aplicați detergent pe pată și ștergeți cu o perie (nu din metal).

11. Baloane de săpun

Este o activitate distractivă pentru copii! Turnați într-o sticlă puțin detergent de vase și diluați cu apă. Faceți un cerc din metal și distracția poate începe!