Hainele noastre sunt mai albe decât zăpada: le înălbesc foarte repede, iar soțul îmi spune că sunt o adevărată Regină a Zăpezii!

Mulți din noi preferă hainele albe, dar nu le putem purta prea mult pentru că se îngălbenesc sau devin gri. Rufele albe sunt foarte pretențioase, iar dacă nu știi cum să le speli corect, își pierd rapid strălucirea. Petele, îngălbenirea sau nuanțele de gri, care apar după câteva spălări, fac să ne dispară complet dorința de a mai purta vreodată haine albe.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul îmbrăcămintei pentru copii, care reușesc să o murdărească foarte repede. Hăinuțele pentru bebeluși nu pot fi înălbite cu substanțe chimice, deoarece acestea sunt toxice pentru pielea fină și sensibilă. Care este soluția în acest caz?

Echipa noastră a selectat câteva metode cu ajutorul cărora veți putea păstra albul imaculat al hainelor, fără prea mult efort și fără a utiliza produse scumpe.

Metode eficiente pentru înălbirea hainelor:

1. Cu ajutorul acidului boric.

Acidul boric se găsește în farmacii. Acesta pătrunde adânc în țesătură și înlătură toate petele.

Veți avea nevoie de:

– 20 g de acid boric;

– 10 litri de apă.

Instrucțiuni:

1. Adăugați în 10 litri de apă, 2 pliculețe (a câte 10 g fiecare) de acid boric.

2. Așteptați până se dizolvă bine, înmuiați hainele în soluția obținută și lăsați-le pentru 2 ore.

3. După 2 ore scoateți hainele și spălați-le ca de obicei.

2. Cu permanganat de potasiu și detergent. 

Veți avea nevoie de:

– 200 g de detergent;

– 10 litri de apă;

– câteva cristale de permanganat de potasiu.

Instrucțiuni:

1. Puneți, într-o găleată cu apă fierbinte, aproximativ 200 g de detergent.

2. Dizolvați o cantitate mică de permanganat de potasiu într-un pahar de apă. Apa trebuie să devină de o culoare roz-pal.

3. Amestecați până la dizolvarea completă a cristalelor. Nu se recomandă să turnați permanganatul de potasiu direct în găleată, deoarece cristalele nedizolvate ar putea lăsa pete pe haine. Turnați permanganatul de potasiu din borcan în găleată.

4. Puneți hainele albe, spălate, în găleată.

5. Acoperiți găleata cu peliculă, cât mai ermetic posibil și așteptați până când apa se va răci complet. Apoi clătiți bine hainele.

Vă veți convinge că este destul de simplu să aveți mereu haine de un alb imaculat în care să arătați perfect!