Băile din apartamentele noastre diferă de cele din casele la sol, deoarece acestea au multe țevi inestetice pe care dorim să le ascundem. Anume aceasta este cauza greșelilor pe care le comitem în timpul renovării băii.
1. Dacă ascundeți țevile sub un panou din gips-carton pe care-l acoperiți apoi cu gresie, atunci, în caz de se sparge vreo țeavă, va trebui să spargeți peretele. Se recomandă să se instaleze ușițe de vizitare pe care le puteți acoperi cu plăci decorative subțiri.
2. Dacă apartamentul este la parter, trebuie neapărat să vă gândiți la instalarea încălzirii prin pardoseală deoarece subsolul nu este o încăpere încălzită, spre deosebire de apartamentul de la etajele superioare. În absența subsolului la fel este rece deoarece fundația devine și ea o sursă de frig.
3. Dacă instalațiile și conductele se află în spatele vasului de toaletă, este bine să acoperiți peretele cu un material ieftin, cum ar fi, de exemplu, unul din plastic. În caz de veți detecta scurgeri ori se va sparge vreo țeavă, nu vă fi o problemă să spargeți peretele. O altă recomandare ar fi să instalați niște panouri complet detașabile, de la podea la tavan sau un dulap.
4. În cazul în care pereții sunt acoperiți cu plastic, se recomandă să nu se neglijeze ghidajele speciale de pe tavan și podea și să nu se pună aceste panouri din plastic acolo unde va fi imposibil de a instala ușițe de vizitare deoarece, în caz de urgențe, va trebui să distrugeți întreg peretele.
5. Nu uitați de ventilația forțată pe care să o instalați în orificiul de aerisire, necesară pentru a elimina mirosurile neplăcute. Nu este o idee prea bună să o conectați la cablajul de iluminare pentru conectarea în paralel, deoarece, în acest caz, noaptea veți fi deranjați de zgomotul ventilatorului.
6. Scurgerile se produc, de obicei, în punctul de conectare filetată a conductelor și au loc din cauza diferențelor de temperatură. Se recomandă să nu faceți astfel de asamblări în special în locurile de tranziție de la țevile metalice la cele din plastic.
7. Multe persoane uită de izolarea termică a conductelor, fapt care duce la apariția apei pe podea.
8. Gresia deschisă la culoare își va schimba, cu timpul, culoarea, iar pe cea neagră se vor vedea și cele mai mici urme de picături de apă și de praf.
9. Gresia pe care să nu alunecați este o soluție destul de bună, doar că pe suprafața acesteia murdăria se va acumula foarte repede și va fi destul de dificil de a o curăța.
10. Pentru e reduce pagubele inundațiilor provocate de vecinii de la etajele superioare, optați pentru tavanele extensibile. Un meșter experimentat va putea elimina foarte ușor apa acumulată.