Greșeli frecvente de aplicare a machiajului ochilor care le îmbătrânesc pe femeile de după 50 de ani

În acest articol am încercat să includem cele mai comune greșeli de machiaj al ochilor, pe care le comit foarte multe femei adulte. Nu vă întristați, dacă vă recunoașteți în aceste greșeli. Orice machiaj poate fi corectat și îmbunătățit.

1. Uitați de retușare și conturați doar interiorul pleoapei inferioare, uitând de pleoapa superioară.

Dacă veți contura doar pleoapa inferioară, ochii vor părea mult mai mici. Multe femei, care comit această greșeală, nu aplică rimel pe gene, ci doar creion.

Cum se poate corecta? Aplicați rimel  pe gene și conturați ambele pleoape. Nu uitați de retușare! Pentru ca machiajul să reziste mai mult, trebuie să aplicați fard de aceeași culoare.

2. Pe lângă machiajul ochilor se adaugă și alte accente.

Ochi strălucitori, ruj și obraji roșii. Toate acestea supraîncarcă foarte mult imaginea și ne fac să arătăm mai în vârstă, mai ales dacă machiajul este realizat în patru sau mai multe nuanțe.

Cum am putea corecta această greșeală? Secretul accentelor plasate corect în machiaj este simplu: fie scoateți în evidență zona ochilor, fie buzele. Uitați de fardurile albastre și rujul roz aprins aplicate împreună.

3. Sprâncene negre.

Nu am înțeles niciodată de ce femeile de peste 50 de ani își vopsesc sprâncenele cu un creion negru, care le îmbătrânește și fac partea superioară a feței mai grea, iar ochii par mai mici.

Uitați de negru și grafit (și acesta este preferatul femeilor mature și optați pentru o nuanță de maro care vi se potrivește.

4. Prea mult rimel.  

Genele devin mai subțiri și mai scurte odată cu vârsta. Multe femei, din anumite motive, încearcă să compenseze această schimbare aplicând mai multe straturi de rimel care arată ca niște picioare groase de păianjen. Aplicați rimelul cu moderație și veți obține un machiaj foarte reușit.