Greșeli fatale în spălarea blugilor pe care le comitem aproape toți

În 1853 Levi Strauss a cusut primii pantaloni de pânză, care au marcat începutul istoriei blugilor. Aceștia au fost, mai mult de 100 de ani, doar haine de lucru. Însă, începând cu anii 60 ai secolului XX, blugii au început a fi foarte apreciați, devenind frumoși și scumpi (apropo, există blugi care costă 1,3 milioane de dolari!) De aceea îngrijirea corectă a blugilor preferați este o preocupare a noastră.

Echipa noastră a încercat să afle care este secretul păstrării frumoasei nuanțe de indigo a blugilor noștri.

Spălarea manuală.  

Spălarea manuală a blugilor este cea mai recomandată, fiind una delicată.

— Este mai bine să spălați blugii în cadă, deoarece îi puteți îndrepta.

— La înmuiere (care nu trebuie să dureze mai mult de o oră!), adăugați 1 cană de oțet și 2 lingurițe de sare (dizolvați mai întâi ingredientele într-o cantitate mică de apă, apoi turnați-le în vas): această soluție va ajuta la fixarea culorii.

— Temperatura apei trebuie să fie până la 40°C.

— Nu utilizați detergentul praf, deoarece distruge țesăturile și lipsește de luciu părțile din metal și nu se clătește bine.  =Folosiți detergent lichid, șampon sau săpun de rufe.

— Folosiți o perie moale, acordând o atenție deosebită zonelor murdare.

— Dacă utilizați săpun de rufe, nu-l aplicați pe țesătură, dar pe perie .

Spălarea în mașina de spălat.

Chiar dacă experții nu ne recomandă să facem acest lucru, nu avem întotdeauna timp sau dorință de a spăla blugii manual. Mașina de spălat este salvatoarea noastră.

Pași de urmat:

— Întoarceți blugii, închideți toate fermoarele, scoateți tot ce aveți prin buzunare.

— Alegeți un mod delicat de spălare: temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 40°С și alegeți cel mult de 600 de rotații.

— Temperatura ridicată, pe lângă faptul că va decolora blugii, va distruge și țesătura. Dacă mașina Dumneavoastră de spălat are un program special pentru blugi, folosiți-l.

— Folosiți detergent lichid și la clătire puteți adăuga o jumătate de pahar de oțet sau vreun produs special pentru fixarea culorii.

— Spălați blugi cu alte haine de culoare închisă (negru, gri, albastru); acest lucru ajută, de asemenea, la menținerea culorii țesăturii.

Uscare.

Nu este suficient să spălăm blugii, este foarte important să-i uscăm corect.

— Denimul nu iubește temperaturile ridicate. Lăsați-i să se usuce natural, departe de lumina directă a soarelui.

— Nu stoarceți blugii, va fi suficient să înlăturați, cu ajutorul palmelor, excesul de apă.

— Îndreptați bine blugii.

— Înainte de a-i pune la uscat, puneți un prosop îndoit în mai multe, acesta va ajuta la eliminarea cutelor.

Sfaturi utile pentru păstrarea culorii blugilor preferați.

— Cu cât mai rar îi veți spăla, cu atât mai îndelung își vor păstra culoarea. Dacă ați observat vreo pată pe ei, încercați să o îndepărtați fără a-i spăla în intregime.

— Dacă sunt curați, dar doriți să-i reîmprospătați, îi puteți pune la congelator pentru o săptămână (într-o pungă sigilată, desigur). Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute îi puteți stropi cu apă pură și etanol în raport 1: 1 (folosiți o sticlă spray).

— Alegeți detergenții pentru hainele întunecate.

— Dacă blugii au detalii din piele, ștergeți-le, după spălare, cu glicerină. Acest lucru le va permite să-și păstreze aspectul.

Greșeli fatale în spălarea blugilor pe care le comite aproape toată lumea.

Blugii care au fost uscați corect nu necesită călcare. Dacă totuși s-au șifonat, stropiți-i cu apă curată, îndoiți-i în jumătate, netezind bine țesătura, apoi rulați-i cu atenție.

Unele persoane își spală blugii într-un mod mai puțin obișnuit: îi îmbracă și apoi îi spală cu apă caldă, cu ajutorul periei. Apoi în scurg, apăsând cu palmele, și îi poartă până se usucă complet.

Cunoașteți și alte metode de îngrijire a blugilor? Scrieți-ne în comentarii!