Google ne înregistrează conversațiile prin microfon. Iată cum puteți găsi aceste înregistrări.

Da, este adevărat. Vestea bună este că le puteți șterge pe toate.

Google ne ascultă toate conversațiile și le stochează pe serverele lor. Și nu este vorba doar despre conversațiile noastre: telefonul sau smartphone-ul ne urmărește chiar și atunci când stă pe masă.

Dacă folosiți de mai mult timp smartphone-urile, atunci puteți asculta conversațiile pe care Google le colectează de mai mulți ani.

Compania nu ascunde acest lucru. Dar îl puteți afla doar după ce veți citi atent rubrica „Termeni și condiții”, care are foarte multe pagini și pe care, evident, aproape nimeni nu le citește!

De ce face acest lucru?

Compania transmite toate informațiile colectate inteligenței sale artificiale care învață să ne înțeleagă mai bine pentru a perfecționa produsele Google.

Sună destul de bine, dar există și niște paranteze:

1. Aceste informații pot ajunge în mâinile unor răufăcători, în cazul în care vor sparge contul Google.

2. Aceste informații pot fi folosite împotriva noastră dacă vom avea un eventual litigiu cu statul sau cu Google.

3. Aceste informații sunt utilizate pentru a ne arăta cea mai „potrivită” publicitate.

Din fericire există o metodă care ne ajută să facem ordine și să ștergem toate aceste informații. Asta se face cu ajutorul unei funcții speciale, pe care o cunosc foarte puține persoane. Va trebui doar să vă logați și să eliminați toate informațiile.

Iată care sunt adresele de care aveți nevoie:

— Aici sunt stocate toate datele înregistrate de microfonul telefonului Dumneavoastră. Dacă nu există nimic aici, înseamnă că nu ați folosit niciodată asistentul vocal, adică nu ați rostit „ok Google”.

— Iar aici se află dosarul complet pe care l-a colectat Google în baza activităților Dumneavoastră pe Internet.

Printre altele aici sunt informații despre locurile în care ați fost (mai exact telefonul Dumneavoastră), despre căutările Dumneavoastră pe internet, despre paginile pe care le-ați deschis etc.

Dar cea mai importantă funcție a acestui serviciu este că puteți elimina repede informațiile din arhivă, lucru pe care vă recomandăm să-l faceți! Îndemnați-i și pe prietenii Dumneavoastră să distrugă aceste informații care pot fi destul de periculoase!

Și luați aminte: Google vă urmărește!

Distribuiți acest articol util!

error: Content is protected !!