Garderoba de bază a femeilor trecute de 50: exemple elegante de îmbrăcăminte și accesorii

După 50 de ani femeia ajunge treptat la etapa în care garderoba trebuie formată cu multă atenție. O doamnă în vârstă trebuie să fie elegantă, stilată și plină de feminitate. Garderoba de bază la această vârstă ar trebui să cuprindă haine care se combină ușor între ele sau pot fi completate cu câteva accesorii alese cu gust.

Ce trebuie să ascundă îmbrăcămintea după 50 de ani

Deși chiar și după 50 de ani ne dorim să arătăm bine și să fim stilate, totuși trebuie să nu uităm că starea pielii sugerează ascunderea unor părți ale corpului.

  1. Mâinile și zona decolteului. În ciuda mulțimii de creme, măști și altor proceduri cosmetice, la o anumită vârstă pielea de pe piept, umeri și mâini nu mai au frumusețea de odinioară. Dacă nu doriți să ascundeți complet aceste zone, ar fi indicat ca ele să fie acoperite cu o dantelă sau cu un material semitransparent.
  2. Picioarele. În general picioarele nu ar trebui ascunse, mai ales în perioada verii. Dar este nevoie să se respecte unele reguli și recomandări:
  • Lungimea minimă a fustei trebuie să fie până la genunchi.
  • Îmbrăcați dresuri din stofă densă.
  • Evitați fustele cu șliț prea mare.

2-2

bazovyj-garderob-dlya-zhenshhiny-50-let10-958x1024

11621f31db47eafbc6a545be80fab6e4

9

Garderoba de bază a unei doamne trecute de 50 de ani

Garderoba de bază depinde mult de ocupația doamnei. Implicarea în mediul de afaceri presupune un stil clasic destul de strict. În alte cazuri garderoba poate fi mai liberă.

1. Blugi

Atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece ar trebui să aveți câte două perechi de blugi. O pereche închisă la culoare, alta mai deschisă.

2. Tricouri

Ar trebui să aveți și cel puțin 2 tricouri, la fel unul deschis și altul închis. E important ca ele să fie monotone sau cu un imprimeu modest.

3. Bluze

Faceți loc pentru 2 sau 3 bluze de nuanțe deschise și închise. În funcție de siluetă optați pentru bluze mai libere sau mai strânse pe corp. Evitați culorile alb și negru pentru bluze chiar dacă sunteți profesoară, acordați preferință culorilor pastelate.

4. Rochie

Lungimea optimă e cu o palmă mai jos de genunchi. Rochia e potrivită în orice situație: serviciu, sărbătoare, picnic. Alegeți culori șterse: gri, albastru, negru, combinând rochia cu haine de nuanțe deschise.

5. Fuste

În garderoba de bază ar trebui să aveți la dispoziție cel puțin 2 fuste de nuanță închisă. Una de tip clasic, pentru festivități și alte ocazii mai speciale, iar alta de un design mai divers, pe care să o puteți purta la ocazii lipsite de oficialități.

6. Pulover

Căutați un pulover călduros cu guler ridicat, de o factură semiliberă. Gama de culori nu este limitată, dar ar fi de dorit să optați pentru culori calme.

7. Cămăși

Asigurați-vă că aveți în garderoba de bază 3-4 cămăși pe care să le puteți asorta cu pantalonii și fustele pe care le aveți.

8. Cardigan

Cardiganul este de neînlocuit în zilele răcoroase de primăvară și toamnă.

5

5-3

7

9-9

Bijuterii și accesorii

La această vârstă puteți purta orice bijuterii! Important e să le alegeți corect în funcție de eveniment.

Eșarfele și fularele sunt accesorii universale mereu actuale. Cu cât mai multe eșarfe aveți în garderobă, cu atât e mai bine!

Centurile fac silueta mai elegantă și completează aspectul unei femei frumoase, putând fi asortate cu culoarea încălțămintei.

1

16582575362_07d9808ca9_b

7-0

Gentuțele

Din garderoba de bază ar trebui să facă parte 3 gentuțe: de iarnă, de vară și una mică de seară. Iarna este anotimpul culorilor închise: negru, maro, albastru închis. Modelele de vară trebuie ales în așa fel încât să se potrivească cu hainele deschise.

8-0

5-0

Haine călduroase

În privința hainelor călduroase garderoba de bază trebuie să includă un palton liber și confortabil de lungime medie. E important ca paltonul să fie ceva mai lung decât rochia.

7-07

6-0

09

Ținuta de seară

Pentru evenimentele speciale puteți opta atât pentru un costum clasic, cât și pentru o rochie elegantă. În orice caz trebuie să fie vorba de haine din stofă de calitate. Completați ținuta cu niște bijuterii frumoase clasice.

NEW YORK, NY - APRIL 02: Actress Catherine Deneuve attends the 39th Annual Chaplin Award gala at Alice Tully Hall on April 2, 2012 in New York City. (Photo by Jason Kempin/Getty Images)

470936961PH00763_86th_Annua