Gândurile și concluziile unei femei de 53 de ani: ”Eu nu trăiesc pentru a căra saci cu gunoi! Punct!”

Gândurile și concluziile unei femei de 53 de ani: ”Eu nu trăiesc pentru a căra saci cu gunoi! Punct! Sunt prea adultă, ca să fiu pe placul tuturor!”

Lucruri obișnuite a anilor trecuți…De mai mulți ani în urmă, începeam ziua cu câteva reviste luxoase. Răsfoiam toate coloanele despre secretele de frumusețe ale vedetelor – moda, alimentație sănătoasă, fitness. Chiar îmi marcam în jurnalul meu diverse sfaturi, cum să-mi bucur soțul drag, în cele mai bune 100 de moduri. Deși m-am maturizat, acest obicei s-a păstrat. Dar punctele de interes s-au schimbat! Atrag atenție doar la ”1000 de metode de tinerețe veșnică”, secretele unei îmbătrâniri frumoase a vedetelor de la Hollywood, precum și alte posturi inutile. Dacă acum sunteți la vârsta de 30 de ani, nu vă cheltuiți tinerețea la participarea curselor de modă sau frumusețe, vârsta va câștiga oricum.

Bătrânețea este un eveniment frumos…Prima jumătate a vieții mele duceam o luptă inegală pentru a fi tânără mereu, dar vârsta a câștigat. De ce mi-am risipit viața atât de inutil? Trebuia să recunosc realitatea și să mă bucur de viață!

Toți anii am purtat o mască a unei alte persoane – sociabile, fără complexe, mai atrăgătoare, mai elegantă și mai tânără. Vopsirea părului gri, cercetarea fiecărei părți a corpului în căutarea excesului de grăsime, antrenamente fizice intense după orice desert…este doar începutul maratonului de frumusețe și tinerețe. Și acum spun: STOP!

Acum, doi ani în urmă am început să îmi port părul natural. Prioritățile mele nutriționale sunt: delicios și de folos. De atunci am și adăugat 10 kilograme, care nu dăunează bunăstării și de care chiar nu-mi pasă. Nu am actualizat abonamentul de fitness. Sincer, din toată educația fizică îmi plăcea doar plimbările de dimineață cu câinele. Evident, am redus și conținutul exagerat de produse în trusa de cosmetice. Acum acolo este doar un creion pentru sprâncene, rimel și un fond de ten.

Sunt o doamnă fericită de 53 de ani, dar mă simt ca una de 30 de ani. 

Mă simt minunat și sunt sănătoasă. Demult am scăpat de ”ochelarii roz”. Observ ridurile pe față, pigmentarea pe piele și puțină burtică, dar aceasta nu este cel mai important. Nu mă refer la aspectul extern, ci la senzațiile interne.

Prefer să trăiesc pentru propria plăcere, dar nu să alerg în cursa ”Corpul uman în armonie cu senzațiile interioare”. Aspectul îmi trădează vârsta mea biologică, însă acest lucru nu mă împiedică să mă simt o femeie fermecătoare, de 30 de ani. Nu știu de ce, dar mulți îi consideră pe oamenii ce trăiesc doar pentru sine – niște leneși. În ce constă problema, oameni buni? Că modul meu de viață fericită este foarte simplu?

Sunt deja prea matură pentru a fi perfectă. De aceea, îmi rezerv dreptul de a decide: 

Să vorbesc sau nu  

Dacă am o opinie, o voi exprima fără teamă de a fi înțeleasă greșit. Cu siguranță, nu mă voi gândi la ceea ce cred alții despre mine. Este dreptul și responsabilitatea lor, dar nu a mea. Dacă cineva își permite să mă ofenseze fără motive evidente, nu mă voi gândi unde sunt vinovată. Doar îi voi zice sincer: ”Spui lucruri care sunt neplăcute pentru mine și nu mai vreau să comunic cu tine.” Eu consider că lumea grosolană trebuie pusă la punct.

Să-mi fac sau nu griji referitor la aspectul meu fizic 

Soțul meu m-a invitat să luam micul dejun într-o cafenea. Am început să mă pregătesc, dar am văzut că s-a terminat șamponul, iar pantalonii au fost purtați deja de câteva ori. Câțiva ani în urmă găseam o scuză pentru a amâna invitația. Iar astăzi eu cred ca: ”De ce nu! Soțul meu drag m-a invitat! Care este problema? Doar m-a văzut de dimineață și vrea să-mi petrec timpul cu el. Oare contează cum mă privesc alții?” Apropo, nu mi-am călcat tunica și nu văd necesitatea de a călca hainele. Sunt curate – și bine.

Să lupt cu slăbiciunile sau nu 

Cine a spus că acestea sunt slăbiciuni? Nimeni nu v-a interzis realizările dorințelor. Nu mi-e rușine s-o ascult pe Rihanna și să cânt împreună cu ea. Nu-mi este deloc frică să servesc deliciul preferat pe noapte, dacă sufletul dorește. Nu-mi pasă dacă urmăresc ”Legendele Toamnei” de 70 de ori și să plâng la aceleași scene.

Să port încălțăminte modernă, chiar dacă e incomodă? 

Încălțămintea este pentru confortul mișcării. Aceasta trebuie să fie confortabilă, după mărime și sezon. Starea de sănătate a picioarelor mele este mult mai importantă decât tendințele actuale și opinia altor oameni.

Să cer iertare pentru mizeria din casă? 

Nu m-am angajat în calitate de servitoare, pentru a curăța casa permanent. Aceasta este casa mea și criteriile de curățenie le aleg eu singură. Voi avea chef – voi face curățenie!

Acumulez sau nu lucrurile inutile 

Eu prefer să scap de conceptele ”Mai târziu” și ”Poate va fi de folos”. Dacă la momentul dat nu sunt sigură de folosul unui lucru – îl arunc la gunoi.

Optimistă convinsă sau nu ? 

Prefer să nu pierd timpul prețios căutând ceva bun într-o persoană rea. Nu trăiesc pentru a sorta sacii cu gunoi. Punct!

A transforma o întâlnire cu prietenii într-o sărbătoare gălăgioasă cu multă lume?  

Doar Olga nu poate fi invitată fără Ana…și de soții lor să nu uit…și încă de o prietenă, că poate să se supere…Nu! Stop! Dacă vreau să stau cu Olga, o voi invita doar pe ea. Voi accepta într-un mod adecvat refuzul, chiar dacă va zice că merge în vizită la Ana.

Sunt prea matură, ca să-mi pierd energia la multe lucruri inutile. Spre fericirea mea, această revelația a avut loc înainte ca strănepoții mei să citească pe piatra de granit: ”Aici se odihnește…care trăia toți anii în contradicție cu propriile dorințe și a murit regretând de tot.”

STOP! Ascultați-vă dorințele. Alegeți doar ceea ce vă face fericită, dar nu ceea ce ”trebuie”, ”așa a fost mereu” sau ”morala nu permite”. Trăiți o viață plină de bucurie și fericire!