Funcțiile ascunse ale „WhatsApp” și „Viber” utile tuturor utilizatorilor

Aplicațiile de comunicare le iau locul SMS-urilor, telefonului și, în cazul unor persoane, chiar și a comunicării reale. Conform unor studii mai recente, în Rusia comunică cu ajutorul acestor aplicații între 60 și 70 de milioane de persoane. Am încercat să explorăm cele mai populare aplicații „Viber” și „WhatsApp” și am descoperit unele funcții foarte utile, pe care, însă, aproape nimeni nu le folosește. Anume despre acestea este articolul nostru.

Trucuri care funcționează atât în ​​„WhatsApp”, cât și în „Viber”

Puteți face invizibilă informația despre ora la care ați fost ultima dată în rețea și când ați citit mesajele

Vă deranjează când activitatea Dumneavoastră este vizibilă? Doriți să ignorați mesajele unor persoane fără a le oferi explicații suplimentare? Setați modul Invizibil.

WhatsApp

Accesați Setări> Cont> Confidențialitate. Alegeți cine ar trebui să vadă când ați accesat ultima dată, fotografiile și starea. Aici puteți dezactiva starea „On line” și notificarea despre citirea mesajelor. Dar țineți cont de faptul că și Dumneavoastră veți înceta să vedeți când v-au fost citite mesajele.

Viber

În Viber accesați setările aplicației, alegeți secțiunea „Confidențialitate” și scoateți bifa din dreptul rubricii „Distribuiți starea „online”.

Puteți ascunde statutul de „văzut” al mesajelor în felul următor: „Setări”-„Confidențialitate” și scoateți bifa din dreptul sintagmei „Distribuiți statusul „văzut” (și Dumneavoastră veți înceta să vedeți când v-au fost citite mesajele).

Folosirea aplicațiilor din computer

Dacă utilizați foarte activ aceste aplicații, atunci s-ar putea ca uneori smartphone-ul să nu fie suficient. Veți avea nevoie de versiunile lor desktop. Totuși e mai ușor să tastați cu 10 degete decât cu 2.

WhatsApp

Pentru WhatsApp versiunea web este simplă și elegantă: accesați site-ul web.whatsapp.com> deschideți aplicația în smartphone> pentru iPhone intrați în setările, pentru un dispozitiv Android în meniu> apoi accesați WhatsApp Web> scanați codul QR 0.63818-MWFjZTdlYzdmNQ

Viber

Pentru Viber este un pic mai complicat: trebuie să instalați mai întâi programul său. În schimb cu „Viber Desktop”, ca și din aplicație, puteți efectua apeluri audio și video.

Nu încărcați memoria dispozitivului cu fotografii și videoclipuri primite

Nu se știe ce i-a determinat pe creatorii aplicațiilor să facă să se salveze automat în telefon toate fotografiile și videourile pe care le primiți. Acest lucru este în mod special îndrăgit de spammeri, care trimit imagini-cărți de vizită. Din fericire, este ușor să îl dezactivați.

WhatsApp 

Trebuie să accesați Setări> Conversații și dezactivați opțiunea „Salvați fiș. media primite”.

Viber

Trebuie să găsiți în setări secțiunea „Multimedia” și să dezactivați memorarea automată în galerie a fotografiilor.

 Transferul conversațiilor pe e-mail

Dacă trebuie să păstrați o copie a corespondenței pe computerul Dumneavoastră, acestea pot fi redirecționate către poștă. În „WhatsApp” există posibilitatea de a face acest lucru cu toate fișierele media. În „Viber” doar  textul.

În „WhatsApp” chaturile  sunt trimise separat. Intrați în conversația dorită, apăsați pe numele unui contact sau un grup (pe iOS) sau meniu (Android) și faceți clic pe „Trimitere prin e-mail». Specificați dacă doriți să redirecționați fișiere din chat.

În Viber” toate chat-urile sunt trimise imediat, dar numai partea text. Puteți găsi această funcție în Setări> Apeluri și Mesaje> Trimitere jurnal de mesaje.

Trucuri doar pentru “WhatsApp”

— Dezactivați notificările de la interlocutori și grupuri care vă deranjează

Atingeți numele persoanei de contact sau al grupului și faceți clic pe „Blocați contactul”. Alegeți singuri durata cât timp doriți să fie blocată acea persoană.

— Adăugați un contact important pe ecranul Dumneavoastră de pornire

Acest lucru se poate face numai pe dispozitivele Android. Accesați chatul dorit, faceți clic pe butonul de meniu și selectați elementul „Adăugați comanda rapidă”.

— Vedeți când interlocutorul a primit și a citit mesajul

Această funcție vă permite să urmăriți când a ajuns și când a citit interlocutorul mesajul Dumneavoastră. În iOS această informație apare dacă mutați norul dorit spre stânga. Pe Android trebuie să țineți degetul pe mesaj și apoi apăsați pe litera «i» pe partea de sus.

— Scrieți-vă singur mesaje

Este foarte plăcut să comunicați cu o persoană interesantă. Pe lângă autochat această funcție poate fi folosită pentru a stoca fotografii, link-uri, mesaje, adică se poate utiliza ca agendă.

— Adăugați mesajele la favorite 

Dacă veți avea nevoie de vreun mesaj în viitor, adăugați-l la favorite. Apăsați și țineți apăsat norul dorit, apoi apăsați asteriscul. În iOS mesajele selectate pot fi găsite în două locuri: sunt stocate toate împreună în setările generale; de la un anumit contact – în profilul lui. Pentru Android acestea sunt stocate într-un singur loc: Chaturi> Meniu> Mesaje selectate.

— Setați notificări individuale pentru contactele importante

Pentru a evidenția mesajele de la persoane importante, setați un sunet specific pentru acestea. Faceți clic, în chatul dat, pe numele de contact și mergeți la „Notificări”. Alegeți un sunet care vă place pentru mesaje date.