Fotograful reconstruiește aspectul oamenilor antici folosind rețeaua neuronală artificială și demonstrează cum puteau arăta aceștia. 

Arta în lumea modernă a pășit într-o nouă direcție. Acum este creată nu numai de mâinileumane, ci și cu ajutorul inteligenței artificiale. Un astfel de duet permite să aducem la viață cele mai neobișnuite idei. Fotograful olandez Bas Uterwijk, de exemplu, demonstrează modul în care arătau în viața reală oamenii celebri antici, eroii picturilor precum și unele personaje imaginare.

Bas este un fotograf profesional, cu o experiență de 14 ani, iar acum a început să creeze portretele oamenilor cu ajutorul rețelelor neuronale. Cu ajutorul inteligenței artificiale, Bas ilustrează cum arătau în trecut Caesar, van Gogh, Shakespeare și alte persoane notorii.

1. William Shakespeare

2. Omul Vitruvian de Leonardo da Vinci

3. Albrecht Durer

4. Fata din portretul lui Rogier van der Weyden

5. Venus

6. Mona Lisa de Leonardo da Vinci

7. Caligula

Rețelele neurale reprzintă o ramură din știința inteligenței artificiale și constituie totodată, principial, un obiect de cercetare și pentru neuro informatică. Rețelele neuronale artificiale caracterizează ansambluri de elemente de procesare simple, puternic interconectate și operând în paralel, care urmăresc să interacționeze cu mediul înconjurător într-un mod asemănător creierului biologic și care prezintă capacitatea de a învăța. Ele sunt compuse din neuroni artificiali, sunt parte a inteligenței artificiale și își au, concepțional, originea ca și neuronii artificiali, în biologie. Nu există pentru RNA o definiție general acceptată a acestor tipuri de sisteme, dar majoritatea cercetătorilor sunt de acord cu definirea rețelelor neurale artificiale ca rețele de elemente simple puternic interconectate prin intermediul unor legături numite interconexiuni, prin care se propagă o informație numerică.

8. Isus

9. Fata din portretul în oaza Fayum

10. Gaius Julius Caesar

11. Isabella Brant – prima soție a lui Peter Paul Rubens

12. Alexandru cel Mare

13. Alba ca Zăpada

Nu doar Bas a decis să afle cum ar arăta prințesele Disney în viața reală. O idee similară i s-a întâmplat unei fete pe nume Saumya Sharma, care a arătat personajele celebre în imagini destul de vii.

14. George Washington

15. Marcus Aurelius

16. Vincent van Gogh

17. Venus, tabloul de Sandro Botticelli

Pe cine din persoanele notorii ale antichității ați dori să o vedeți în viața reală? Așteptăm comentariile cu drag.