E frumos când pasiunea pentru bucate gustoase e însoțită de capacități culinare. Totuși nu trebuie să disperați dacă orezul nu e suficient de moale sau carnea de pui nu are gust ca la bunica. Cu toții avem capacitatea de a învăța, important e să cunoaștem acele trucuri care le dau bucatelor un gust irepetabil.
Redacția noastră a făcut o colecție de secrete culinare și astăzi avem plăcerea să o împărtășim și cititorilor.
1. De ce e important să respecți temperatura exactă de coacere
© depositphotos
Temperatura de coacere are o importanță esențială pentru volumul și textura torturilor și copturilor. Majoritatea cuptoarelor nu sunt calibrate perfect, astfel încât temperatura reală diferă de cea pe care o setați. Pentru astfel de cazuri vă recomandăm să faceți rost de un termometru și să reglați temperatura conform indicațiilor sale.
2. Cofetarii folosesc formule pentru a reține rețetele
© depositphotos
Cofetarii profesioniști folosesc formule de proporție între ingrediente, în acest fel ei pot crea ușor rețete noi. Bunăoară pentru a prepara o chiflă este nevoie de 1 ou, 1 porție de unt și 2 porții de apă. Pentru a reține mai ușor rețetele vechi și a le învăța mai rapid pe cele noi, folosiți și voi astfel de coeficienți.
3. Pentru carne de pui suculentă
© gimmesomeoven
Orice gospodină și-ar dori ca bucatele din carne de pui să fie suculente. Pentru asta încercați înainte de preparare să înmuiați carnea în apă caldă sărată.
4. Cum să prepari rapid un ou în cuptorul cu microunde
© wellfloured
Aceasta e o soluție perfectă pentru cei ce vor să prepare rapid un mic dejun. Spargeți într-o cană 1-2 ouă, acoperiți-o cu o farfurie mică și puneți-o în cuptorul cu microunde pentru 1 minut.
5. Înainte de a coace carnea de pui uscați-o cu ajutorul uscătorului de păr
© depositphotos
Dacă vă place carnea de pui crocantă, uscați-o înainte de a o coace cu ajutorul uscătorului de păr. În acest fel veți înlătura excesul de lichid de pe piele, iar carnea va fi foarte delicioasă. De altfel această metodă e potrivită și pentru carnea de curcan și pentru pește.
6. Congelați supă, fasole și bulion
© simplyrecipes
Pentru a economisi loc în frigider și a ușura prepararea bucatelor pe parcursul săptămânii, încercați să congelați supele, bulioanele și fasolele. Ulterior vă va lua foarte puțin timp pentru a pune bucatele gata pe masă.
7. Folosiți foarfece de bucătărie pentru a tăia carnea de pui
© thekitchn
Majoritatea gospodinelor s-au obișnuit să taie carnea de pui cu ajutorul cuțitului. Dar folosirea foarfecelor de bucătărie este o soluție mult mai comodă. În acest fel veți putea tăia și curăța carnea de pui în doi timpi și trei mișcări.
8. O metodă simplă pentru a obține carne gingașă și moale
© kitchenencounters.typepad © seriouseats
Înmuiați bucățile de carne într-un amestec de albuș de ou și amidon de porumb. În acest fel textura cărnii va fi mai proaspătă, căci amestecul va reține lichidul la suprafață și carnea se va coace uniform, la o temperatură stabilă.
9. Aluat pentru o coptură cu o crustă ideală
© ironwhisk
Pentru a obține o astfel de coptură folosiți ingrediente reci: unt rece, făină rece, zahăr rece. În acest fel untul va începe să se topească abia când în cuptor va fi o temperatură mare, iar asta e important pentru textura copturii.
10. Secretul unui orez ideal
© thewanderlustkitchen
Vă doriți ca orezul să iasă de fiecare dată moale și delicios? E simplu: acoperiți vasul de gătit cu un prosop de bucătărie. În acest fel umiditatea din interior se va răspândi uniform, iar orezul va avea un gust excepțional.
11. Curățarea grătarului cu ajutorul cepei
© grillersspot
Folosiți ceapă pentru a curăța grătarul simplu și rapid. E suficient să tăiați ceapa în jumătate și să frecați suprafața murdară a grătarului. Rezultatul e impresionant.
12. Cum să prepari rapid tăieței de casă
© blog.ideasinfood
După ce ați pregătit tăiețeii, puneți-i pentru 1,5 ore într-o pungă ermetică plină cu apă rece. În acest fel pastele de casă vor fi moi și nu se vor lipi în timpul fierberii.
13. Cum numărul de ouă influențează calitatea copturii
© depositphotos
Ouăle influențează structura, gustul, culoarea și uscăciunea aluatului. Bunăoară aluatul preparat fără ouă de cele mai multe ori este foarte dens, are o culoare palidă, în timp ce unul făcut cu ouă devine mult mai ușor și capătă o culoare aurie plăcută.
14. O rețetă simplă pentru prepararea pieptului de pui
© stuckonsweet
Pentru a obține un piept de pui suculent și delicios, tăiați-l în jumătate pe orizontală. În acest fel stratul de carne va fi mult mai subțire, se va prepara uniform și nu va fi prea uscat.
Care din aceste sfaturi vă par cele mai utile? Poate aveți ceva de adăugat? Împărtășiți-ne în comentarii experiența dvs.!