Folosiți pastilele pentru mașina de spălat vase la curățarea aragazului… Nu știu de ce, dar funcționează!

Într-o zi soțul prietenei mele a cumpărat greșit pastilele detergent pentru mașina de spălat vase. Ele nu corespundeau după mărime și nu puteau fi introduse în secțiunea respectivă. Însă acestea sunt destul de scumpe și prietena mea nu a îndrăznit să le arunce.

Ea nu s-a pierdut cu firea și și-a adus aminte că a citit într-o revistă că ele pot fi folosite pentru curățarea diferitelor obiecte.

Iată ce a descoperit prietena mea în timp ce a epuizat întreaga cutie de pastile! Suntem siguri că vă vor prinde bine.

Pastile pentru mașina de spălat vase

Utilizare în alte scopuri

1. Curățarea cuptorului

Cuptorul se murdărește foarte repede, iar curățarea lui uneori este foarte dificilă și nu toate suprafețele pot fi readuse în starea inițială.

Nu vă speriați dacă cuptorul arată groaznic. El poate fi curățat ușor cu ajutorul pastilelor pentru mașina de spălat vase. Diluați o pastilă în apă caldă și începeți curățarea. Nu uitați să vă protejați mâinile cu mănuși, deoarece ele sunt foarte concentrate.

Important! După curățare ștergeți suprafața cuptorului cu un burete umed, pentru a îndepărta orice urmă de produs chimic.

таблетки для посудомоечной машины

2. Curățarea tăvilor

Probabil sunt cele mai murdare din casă, desigur după cuptor. Turnați în tavă apă fierbinte, apoi adăugați pastila mărunțită. Lăsați tava peste noapte, iar dimineața va fi ca nouă. Nu uitați să clătiți vasele foarte bine, deoarece pastilele pot fi toxice.

таблетки для посудомоечной машины

3. Înălbirea hainelor

Soluția din aceste pastilele și apă caldă poate înălbi hainele și poate îndepărta petele dificile.

Aceste pastile sunt o adevărată salvare, atunci când, din întâmplare, în mașina de spălat a ajuns un ciorap alb printre hainele albe. Drept urmare, ciorapul s-a decolorat, iar hainele albe au o nuanță de roz.

Înălbiți-le din nou! Înmuiați hainele peste noapte în soluție concentrată din pastile. Remediul funcționează excelent.

таблетки для посудомоечной машины

4. Curățarea pereților

Dacă pereții au pete de grăsime, vă vine în ajutor soluția din pastilele pentru mașina de spălat vase. De asemenea, această soluție vă ajută să ștergeți urmele de cariocă sau cretă. Este necesar un singur lucru: pereții să fie lavabili.

таблетки для посудомоечной машины

5. Curățarea mașinii de spălat

Pastilele curăță foarte bine tamburul mașinii, îndepărtează depunerile de calcar și o dezinfectează.

Specialiștii recomandă ca o dată pe lună să se pornească mașina de spălat fără rufe la un regim îndelungat, la temperatură înaltă, punând o pastilă pentru mașina de spălat vase (se poate și 2). Acest procedeu simplu va prelungi viața mașinii.

таблетки для посудомоечной машины

6. Curățarea plasticului

Mobila de plastic, șezlongurile, leagănele, totul ce se află afară se murdărește repede. Soluția din pastilele pentru mașina de spălat vase va îndepărta orice pată. Totul va fi foarte curat!

таблетки для посудомоечной машины

7. Curățarea vaselor de depuneri 

Trebuie doar să înmuiați vasele murdare de ceai, cafea în apă caldă în care ați adăugat magica pastilă. Peste câteva ore depunerile vor dispărea. Apoi trebuie doar să le clătiți foarte bine.

таблетки для посудомоечной машины

8. Curățarea tacâmurilor

Tacâmurile vor străluci dacă le veți înmuia pentru câteva ore în soluție de apă caldă și pastilă. De asemenea, soluția poate fi folosită pentru curățarea altor obiecte din metal.

таблетки для посудомоечной машины

9. Curățarea vaselor din plastic

Vasele din plastic au proprietatea de a absorbi mirosurile de mâncare. Pentru a le evita folosiți aceeași soluție care poate înlătura practic orice miros.

таблетки для посудомоечной машины

10. Curățarea vasului de toaletă

Aruncați o pastilă în vasul de toaletă și lăsați să acționeze peste noapte. Dimineața veți fi uimiți cât este de curat și strălucitor! Totul va arăta de parcă ați curățat ore în șir orice milimetru până la luciu.

таблетки для посудомоечной машины

Sfatul echipei

Pastilele pentru mașina de spălat vase sunt universale și de obicei sunt de calitate. Însă deseori apare o problemă – pastila nu se diluează. Sfatul nostru este să verificați aranjarea farfuriilor. Se întâmplă uneori că farfuriile mai mari, mai înalte pot să acopere orificiul pe unde pătrunde apa sau alte secțiuni, de aceea pastilele nu se diluează.

error: Content is protected !!