Flori ce pot fi plantate și/sau semănate în august

Sfârșitul verii este o perioadă perfectă nu doar pentru culesul recoltei, ci și pentru dezvoltarea grădinii de flori. Astăzi vom vorbi despre florile ce pot fi semănate și răsădite în luna august. În această selecție veți găsi o listă de culturi decorative cărora le-ați putea dedica timpul dvs. în această perioadă.

Astilbe

Astilbe este una din plantele care se înmulțesc foarte bine prin divizarea tufei. Această acțiune se face după încetarea perioadei de înflorire, adică din august până în octombrie, în funcție de condițiile climaterice din regiunea în care vă aflați. Lăstarii se sădesc în sol la o distanță de 25-35 cm unul de altul.

Lușcă

Lușca este o plantă cu bulbi care poate fi înmulțită și prin semințe. Semănatul se face imediat după maturarea semințelor, adică în iulie-august. Semințele se introduc la o adâncime de circa 1 cm.

Pentru a stimula răsărirea plantelor, solul poate fi acoperit cu folie de plastic. Cu toate acestea florile răsar neuniform, unele pot să apară abia în anul viitor, iar primele flori le veți abia după 3-4 ani.

Zambilă

Bulbii de zambilă pot fi plantați de la sfârșitul lui august până în octombrie. Aceștia se introduc la o adâncime de 15 cm, la o distanță de 12 cm între ei.

Hyacinthoides

Rareori această plantă se înmulțește prin semințe, dar merită să încercați. Semințele se colectează în iulie-august și se seamănă la o adâncime de 1,5-2 cm. Distanța recomandată între plante e de 10-15 cm.

Stânjenel

Bulbii acestei flori fermecătoare pot fi plantați în lunile august-septembrie, la o adâncime de 4-8 cm și o distanță de 8-10 cm între ei.

Iris

Irisul se înmulțește prin divizarea tufei imediat după încheierea perioadei de înflorire, adică în iulie-septembrie. Lăstarii se răsădesc la o adâncime de 15 cm și o distanță de 20 cm între ei.

Crin

Uimitoarele flori pot fi plantate în august-septembrie. Bulbii se seamănă la o adâncime de 7-15 cm, în funcție de dimensiunea lor. Distanța dintre bulbi trebuie să fie de 15-30 cm.

Brândușă de toamnă

Gingașa brândușă are apogeul înfloririi în iulie, după care poate fi începută plantarea bulbilor și a semințelor.

Semințele se introduc la o adâncime de 1 cm, iar bulbii la 5-8 cm, la o distanță de 8-10 cm unul de altul.

Spânz

Spânzul înflorește la sfârșitul iernii – începutul primăverii. Semințele acestei plante sunt gata de semănat în iulie-august.

Semănatul poate fi făcut chiar în a doua jumătate a verii, iar înmulțirea prin divizarea tufei se face în septembrie-octombrie.

Zambila struguraș

Bulbii de zambila struguraș se plantează în septembrie-octombrie, dar se practică și înmulțirea prin semințe în lunile iulie-august. Acestea se seamănă la o adâncime de 1-1,5 cm.

Narcis

În luna august bulbii de narcis sunt gata de plantare. Săpați gropițe adânci de 3 diametre de bulb. Plantarea poate fi efectuată până la mijlocul toamnei, iar florile vor apărea în aprilie-mai.

Nu-mă-uita

Nu-mă-uita se înmulțește extraordinar prin semințe. Acestea se seamănă imediat după maturare, în luna august, acoperindu-se cu un strat subțire de sol. Florile vor răsări în următoarea primăvară.

Bujor

Perioada august-septembrie este ideală pentru înmulțirea bujorilor. Divizați tufa și plantați lăstarii la o distanță de 1 metru unul de altul.

Primula

În lunile iulie-august e perioada perfectă pentru divizarea tufelor de primulă. În afară de aceasta în august se pot semăna semințe de primulă. Distanța optimă dintre tufe este de 30 cm.

Troiene-de-zăpadă

Bulbii acestei flori de primăvară, numită și ghiocel rusesc, se pot planta din august până în octombrie. De asemenea la începutul toamnei se pot semăna semințe la o adâncime de 5-7 cm și o distanță de 7-8 cm. Semințele se acoperă cu un strat de 1-1,5 cm de sol.

Coroană imperială

Pentru a vă putea bucura de florile sale la sfârșitul primăverii ar trebui să o plantați în august-septembrie. În funcție de dimensiunea bulbilor, aceștia se plantează la o adâncime de 12-20 cm și la o distanță de 40 cm unul de altul.

Lalea pestriță

Laleaua pestriță se plantează în aceeași perioadă ca și coroana imperială. Semințele, la rândul lor, se pot semăna în lunile iulie-august.

Viorea

Viorelele pot fi semănate la sfârșitul verii, iar plantarea bulbilor se face în toamnă. Semințele se seamănă imediat după colectare și nu se introduc foarte adânc în sol, deasupra punându-se un strat de 1-1,5 cm de sol.

Brumărele

August-septembrie este perioada perfectă pentru divizarea tufelor de brumărele. Lăstarii se introduc la o adâncime de 15-20 cm în funcție de lungimea lor.

Chionodoxa

În august se face și plantarea bulbilor de chionodoxa, plantă de înflorește în primăvară. Bulbii se plantează la distanța 8×8 cm, la o adâncime de tot 8 cm.

Floare de colț

Floarea de colț este podoabă a munților și în general a terenurilor pietroase. Ea se înmulțește foarte simplu prin divizarea tufelor. Aceasta se face fie până la înflorire, în martie-aprilie, fie după aceasta, în august-octombrie. Lăstarii se plantează la o distanță de 15 cm unul de altul.

Iernița

Iernița sau Eranthis înflorește în luna mai, iar semințele sunt gata de semănat în iulie-august, bulbii putând fi plantați în august-septembrie. Semințele se introduc la o adâncime de 2 cm, bulbii – la 5-7 cm, între plante păstrându-se o distanță de tot 5-7 cm.