Fiul a refăcut pridvorul casei din anul 1937, pentru mama sa. Aceasta cerut să se facă totul din lemn. Foto Înainte/După.

Dacă ne uităm la clădirile din anul 1937, chiar și cele construite din cărămizi nu arată în starea cea mai bună, ce să mai vorbim despre cele construite din lemn. Așadar, vă vom relata despre casa în care locuia mama unui bărbat. Femeia s-a plâns că pridvorul s-a prăbușit complet și este necesar să fie reparat. Bărbatul a decis să construiască de la zero un pridvor nou, însă femeia a cerut să folosească doar lemn natural în timpul construcției.

Bărbatul nu s-a dat în dispută cu mama sa și a început să demonteze vechiul pridvor. Desigur, starea întregii case lăsa mult de dorit, însă femeia a refuzat să se mute și să părăsească casa. Singurul lucru asupra căruia au fost ambii de acord, a fost să construiască un acoperiș și un pridvor nou.

După dezasamblarea vechiului pridvor, au fost formate plăci din beton, astfel încât lemnul să servească cât mai mult timp și să nu putrezească prea repede. Apoi plăcile au fost acoperite cu bitum, de asemenea, pentru a proteja lemnul.

Apoi a început să construiască baza și podelele. Partea principală a fost construită din cherestea de 150 x 150 mm. Dimensiuni mai mici pur și simplu nu se poate face, deoarece construcția se va dovedi a fi prea nesigură.

După aceea a asamblat stâlpi verticali, a făcut un acoperiș și a început imediat să-l acopere cu țiglă. Foile de țiglă au fost folosite de același fel ca și pe acoperișul principal.

Apoi, pridvorul a fost căptușit cu lambriu, a fost instalate ferestre și o ușă, după ce pridvorul a fost complet prelucrat, astfel încât lemnul să nu se deterioreze atât de repede. Punctul final a fost instalarea unui mic acoperiș deasupra ușii și instalarea tuturor colțarilor și a ancadramentelor.

În general, pridvorul s-a primit foarte demn și construit cu mare grijă. Este clar că s-a făcut cu suflet și responsabilitate.

Bărbatul nu a cheltuit mult pentru o astfel de reconstrucție. Da, nu este ieftin să cumpărați lemnul, precum și materialele pentru construcție nu sunt cele mai ieftine, dar cel puțin a fost posibil să nu cheltuie bani pentru angajarea lucrătorilor. Toată munca a fost făcută de acest bărbat, de sine stătător și dacă sincer să vorbim, este mult mai sigur de calitatea lucrului efectuat. Că nimeni nu va încerca să-l înșele și să ceară bani în plus, iar calitatea muncii executate este la cel mai înalt nivel.

Ce credeți despre gestul bărbatului? Așteptăm comentariile cu drag.