Firele albe sunt indicatorii unei sănătăți de nezdruncinat

Firele albe apărute după 30 de ani sunt dovada faptului că procesele în organism decurg în regim normal și aveți o sănătate puternică. Savanții americani au stabilit legătura dintre firele și starea generală a organismului. De asemenea, experții consideră că firele albe apărute după 30 de ani este indicatorul unui organism sănătos.

Savanții au efectuat un șir de experimente în rezultatul cărora au reușit să stabilească că dacă în organism nu există devieri, atunci firele albe vor apărea aproximativ la 50-55 de ani. După părerea cercetătorilor, este un semn că sunteți sănătoși și organismul funcționează corect.

Existența firelor albe la o persoană este legată de nivelul ridicat de glutation și accelerarea proceselor direcționate spre îndepărtarea proceselor oxidative.

Anume acestea redau părului nuanțe de roșu sau de castaniu. De asemenea, pigmentul melanină răspunde de culoarea șatenă sau neagră a părului. Pentru sinteza melaninei este necesar glutationul care este unul dintre principalii antioxidanți intercelulari. Dacă există o carență a acestuia în organism, atunci procesele din organism se accelerează.