Fiecare persoană pe care o întâlniți în cale este un înger.

Fiecare persoană pe care o întâlnim în calea noastră este un înger. Aceasta ne va fi de ajutor și nu apare în zadar, fie ne pune la încercare, fie ne iubește. Altfel nu poate fi.

Mi s-a întâmplat un caz în tinerețe. Am discutat cu un prieten până seara târziu după care ne-am despărțit. Dimineața l-am sunat să aflu cum am ajuns acasă, dar am aflat că a nimerit sub tren și i-au fost tăiate ambele picioare. Am mers la el la spital. Când m-a văzut mi-a spus: „Tu ești sănătos, dar eu…” Fusese cândva destul de orgolios. Dar accidentul l-a schimbat, a devenit modest și optimist.

Și-a pus proteze, are o soție, patru copii, este scriitor pentru copii. Acum este fericit. Acesta este modul în care Dumnezeu vindecă sufletele persoanelor cu boli fizice! Poate de nu avea parte de atâta durere, ar fi continuat să fie orgolios și nu ar fi avut posibilitatea să cunoască adevărata fericire.

Aceasta este cea mai dificilă cale de purificare spirituală. Trebuie să învățăm mereu și să ne gândim înainte de a spune ceva. Și să creăm.

Uneori suntem loviți de soartă, însă aceste lovituri nu sunt decât niște leacuri. Orice ni se pare o „pedeapsă” este, de fapt, o lecție.

Dumnezeu ne învață la fel ca un tată grijuliu. Îl pune pe copil la colț pentru ca data viitoare să nu se comporte urât. Îl ține strâns de mână ca să nu nimerească sub roțile mașinii. Dumnezeu procedează la fel.

Ispitele sunt ca niște examene. Care este scopul unui examen? Să-l susținem. După aceste examene devenim mai curați. Aurul este ars pe foc pentru a-l purifica. La fel și sufletele noastre. Trebuie să îndurăm durerea fără a întreba: „pentru ce?”

Dragostea este adevăratul sens al vieții.

– Pentru ce trăim? Mulți ani nu am putut răspunde la această întrebare. Credeam că eu sunt cel mai important. Dar adevăratul sens al vieții este iubirea. Aceasta înseamnă să te sacrifici.

Aceasta nu înseamnă neapărat că trebuie să mergeți la biserică, să aprindeți lumânări și să vă rugați, dar să-i iubiți și să-i ajutați pe cei din jur.

Rugăciunea este importantă în viața noastră. Un simplu „mulțumesc” sau un „Doamne, ajută” sunt deja o rugăciune. În momentul în care nu putem găsi ceva, cerem ajutor și Dumnezeu ne ajută. Tatăl ceresc ne iubește și ne ajută de fiecare dată.

Dumnezeu ne iubește mai mult decât pe mama și decât toți cei din jur luați împreună. Și dacă avem parte de necazuri, înseamnă că sufletul nostru are nevoie de ele.

Iubirea înseamnă să speli vesela atunci când nu e rândul tău.

Să vezi ce este bun și să te „agăți” de asta este singura cale productivă. Chiar dacă o persoană comite foarte multe greșeli, ar putea fi bună în alte privințe. Învață să observi lucrurile frumoase.

Iubirea nu este un sentiment, este o acțiune. Iubirea înseamnă să speli vasele când nu e rândul tău.

Salvează-te.

Nu poți explica gustul ananasului fără să-l guști. Nu poți vorbi despre creștinism fără să-l încerci.

Cedează, iartă și totul ți se va întoarce înzecit. Aceasta este adevărata fericire. Însă pentru a o găsi trebuie să te gândești în fiecare minut la ceea ce faci, la ceea ce spui.

Uite ce se face în jur: câtă lume bună, curată, minunată, câte fețe luminoase. Dacă observi doar ceea ce-i rău, înseamnă că răul este în tine. Nu-i judeca pe oameni, uite-te la tine.

Salvează-te. Iubește-te, iar mai apoi această iubire de sine se va transforma în iubirea față de aproapele tău. Întoarce-te spre Dumnezeu. Iubește-te pe tine însuți și apoi încearcă să-ți depășești mândria ca să-l iubești pe aproapele tău. Suntem cu toții niște perverși. În loc să fim generoși, suntem lacomi. Dacă facem o faptă bună, așteptăm neapărat să fim răsplătiți.

Am mai trăit o zi: am făcut vreun bine în această zi?

În fiecare seară adresează-ți această întrebare.

Fiecare zi este un adevărat miracol: cerul este diferit în fiecare zi și nici o zi nu e aseamănă cu alta. Sunt fericit că am început să observ acest lucru. Mi-au scăpat foarte multe detalii, îmi pare rău. Aș fi putut avea o viață mai curată și mai frumoasă.

Acum, când am împlinit 60 de ani, pot să vă spun: nu pierdeți nici un minut din viață, timpul este foarte scurt, viața este scurtă și fiecare moment este minunat. Este foarte important ca dimineața să vă treziți și să faceți ordine în jurul vostru. Și rugați-vă! Dumnezeu ne ajută mereu.