”Hrănesc” roșiile mele cu o soluție deosebită!

Eu am remarcat demult că roșiile reacționează foarte bine la un fertilizator natural obținut în condiții casnice, care are proprietăți asemănătoare cu fertilizatorii comerciali.

Eu îl folosesc în grădina mea de mulți ani și nu am rămas dezamăgit niciodată. Sunt sigur că îl veți aprecia și voi, de aceea aș vrea să vă împărtășesc această rețetă minunată pe care am aflat-o de la o mătușă de-a mea.

Rețeta e foarte simplă. Umpleți un borcan de 3 litri cu apă caldă stătută (obligatoriu!). Adăugați 1/2 de pahar de zahăr și 100 g de drojdii dizolvate în apă, apoi acoperiți borcanul cu o bucată de pânză și puneți-l la loc călduros. Agitați din când în când conținutul borcanului.

Soluția este gata în momentul în care se încheie fermentarea. Un pahar din această soluție concentrată se dizolvă în 1 găleată de apă. Turnați câte 1 litru de soluție diluată la fiecare tufă de roșii.

Pe parcursul verii roșiile se fertilizează în acest fel de trei ori. Drept rezultat veți obține o recoltă foarte bogată!

Tufele cresc mari și rezistente, iar roșiile – aromate și frumoase. Plantele supraviețuiesc ușor intemperiilor și altor încercări.

Dar cel mai important e că roșiile pot fi culese chiar și în octombrie, în ciuda timpului ploios și nopților friguroase.

Bineînțeles pe lângă fertilizare este nevoie și de îngrijirea obișnuită a culturii și protejarea ei de boli și dăunători. Dar în ciuda muncii depuse, rezultatul vă va bucura enorm!