Fertilizator pentru orhidee, pregătit în condiții casnice.

Cu siguranță mulți dintre noi care avem orhidee în casă ne-am confruntat cu situația când planta noastră preferată refuză cu încăpățânare să înflorească, cu toate că are multe frunze verzi și sănătoase care se dezvoltă bine. În acest caz, trebuie să ajutăm orhideea, să o stimulăm să înflorească. O modalitate eficientă în acest sens este să udăm floarea cu un amestec de apă și usturoi.

Proprietățile benefice ale usturoiului ne sunt cunoscute tuturor. Dar nu toată lumea știe că acest aliment poate fi de un real ajutor pentru îngrijirea diferitelor plante de cameră, în special a orhideelor. Amestecul de apă și usturoi îmbunătățește sistemul radicular, stimulează creșterea noilor tije și ajută la combaterea dăunătorilor.

Instrucțiuni de administrare

În cazul în care orhideea refuză cu încăpățânare să înflorească, dar în același timp o duce bine: frunzele cresc în mod activ, se dezvoltă sistemul radicular, lipsesc dăunătorii – udarea ei cu un amestec special de usturoi este obligatorie.

Rețeta soluției cu usturoi

Ingrediente

  • 0,5 l de apă
  • 6 căței de usturoi
  • o jumătate de pastilă de acid succinic

Mod de preparare

  1. Dizolvați o jumătate de pastilă de acid succinic în apă fierbinte
  2. Treceți usturoiul prin presă sau mărunțiți-l cu un cuțit și adăugați-l în soluția răcită.
  3. Turnați lichidul într-un borcan și lăsați să stea 24 de ore.

Udarea orhideei

Înainte de udare, strecurați soluția obținută și diluați-o într-un lighean cu apă caldă. Scufundați ghiveciul în vasul cu apă și soluția de usturoi în așa fel încât nivelul lichidului să atingă 2/3 din volumul ghiveciului. Nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește mirosul neplăcut de usturoi, acesta dispare în câteva ore, în timp ce orhideea obține tot ce este mai bun în bulbul de usturoi.

Această metodă nu trebuie utilizată mai mult de două ori pe lună și nu în perioada de repaus. Dacă totul se face corect, rezultatul ar trebui să apară în decurs de 14 zile.

Orhideea este o floare extrem de frumoasă. Dacă doriți ca planta dumneavoastră preferată să vă bucure cu flori bogate, udați-o cu soluția descrisă mai sus care este simplu de preparat și la îndemâna oricui.