Fermierul belarus a salvat un pui de urs și a devenit mama lui!

Nicolai Terletsky trăia liniștit la ferma sa și nu se aștepta la probleme. Dar, într-o zi a găsit prin apropierea fermei sale un mic pui de urs. Desigur, un astfel de oaspete nu a putut să nu îl sperie. Totuși, este un urs. Deși e mic, este un animal periculos.

Domnul Nicolai a început să apeleze la toate instituțiile specializate, pentru că trebuia de făcut ceva cu puiul. Nu i s-a oferit o ieșire specială din situație și au existat doar două opțiuni: fie că să-l întoarcă de unde l-a găsit, fie să-l adoarmă. Nicolai a încercat să găsească ursoaica mamă, dar nu a reușit.

Cel mai probabil, ursul a venit în sat în căutarea hranei. Din fericire, a fost descoperit de un om cu suflet mare și foarte grijuliu. Apropo, Nicolai a riscat, adoptând puiul de urs, deoarece urșii sunt înscriși în Cartea Roșie, ceea ce înseamnă că ar fi putut căpăta o pedeapsă pentru că a ținut ursul la fermă.

S-a dovedit că ursul este fetiță și Nicolai a numit-o Vasilisa.

Deci, după lege, pentru a adopta legal un animal, fermierul a trebuit să obțină un permis special. Deși ursulețul s-a dovedit a fi o fată, nu era deosebit de afectuoasă: nu se lăsă mângâiată de străini și își scotea ghearele imediat în acest caz. Cu toate acestea, ea aproape s-a obișnuit la fermă, iar Nicolai a început să construiască o volieră pentru o nouă vecină. Fiii au venit să-l ajute pe Domnul Nicolai, care și-au atras și prietenii în această cauză nobilă.

”Vă imaginați? După publicarea materialului, m-au sunat și mi-au oferit zece mii de dolari pentru Vasilisa! Dar cum îmi pot vinde copilul? Înțeleg perfect că va crește în curând și este necesar să-i protejăm atât pe ea, cât și pe oamenii din jur. Vrem să îi creăm condiții ideale, slavă Domnului, teritoriul ne permite să facem acest lucru!” – spune Domul Nicolai.

Ce credeți despre decizia Domnului Nicolai? Ați fi procedat la fel? Așteptăm comentariile cu drag.