Fenomenalul omul-ac: un indian brodează tablouri uluitoare!

Indianul Arun Kumar Bajaj a devenit celebru pentru tablourile sale brodate. E pur și simplu incredibil că aceste capodopere sunt făcute cu ajutorul unei simple mașini de cusut: nivelul de detaliere din aceste tablouri te fac să crezi că e vorba de o imagine super-realistă.

De mic copil Arun Kumar era pasionat de pictură și visa să devină un pictor celebru. Dar pe când avea 15 ani a murit tatăl său, iar acest fapt i-a schimbat planurile radical. Băiatul a fost nevoit să abandoneze școala pentru a-și hrăni familia.

Ca și tatăl său, Arun Kumar a început să lucreze în calitate de croitor, dar pasiunile sale artistice și-au spus din nou cuvântul. Doar că în loc de periuțe și vopsele el a început să folosească acul și ața, creând adevărate capodopere cu ajutorul mașinii de cusut. Acum, datorită tehnicii sale unice, el devine popular în întreaga lume.

În multe țări există tradiții vechi de goblen și broderie, însă Arun Kumar este primul om care a reușit să obțină un nivel de detaliere atât de ridicat folosind o simplă mașină de cusut.

“Eu folosesc mașina de cusut deja de 23 de ani, de la vârsta de 12 ani – povestește artistul indian. Tatăl meu era croitor și a murit când eu eram adolescent, de aceea am fost nevoit să abandonez școala și să continui lucrarea lui. Dar eu am reușit să unesc cele două arte.”

Una din cele mai impresionante opere ale omului-ac este tabloul impunător cu imaginea Krishnei. Pentru a crea tabloul de 183 x 122 cm Arun Kumar a avut nevoie de 3 ani de zile și circa 2.840 km de ață. Printre lucrările sale se numără și tabloul judecății lui Maharaja Ranjit Singh, unde sunt reprezentați circa 2.000 de oameni. Autorul a avut nevoie de un an de zile pentru a crea acest tablou.

“În lucrul meu nu există drept la greșeală: dacă ața trece prin pânză, ea nu mai poate fi scoasă.”

Deși Arun Kumar continuă să se ocupe cu croitoria în piața Adalat din orașul Patiala din nordul Indiei, el reușește să găsească timp și pentru această artă neobișnuită.