Femeilor vedice, opriți-vă! Gândurile unui psiholog

Deseori sunt acuzată de feminism. Dar nu sunt feministă. Ele se luptă, iar eu nu lupt. Eu pur și simplu îmi trăiesc viața. În viața mea și bărbații și femeile sunt egali. Avem nevoie unul de altul în aceeași măsură și suntem „concepuți” pentru a fi împreună, pentru a ne completa unul pe celălalt. Deși, în Europa există multe concepții moderne feministe, totuși până în prezent femeile noastre fac ceea ce este natural. Sunt convinse că anume ele trebuie să fie baza unei relații, să atragă și să îngrijească de bărbați. În acest dans ritualic se învârte toată viața unei femei.

În lumea patriarhatului, bărbatul este dumnezeu. În lumea inegalității demografice și a patriarhatului, bărbatul este un dumnezeu mai rar. Adică fiecare bărbat este dumnezeu, dar nu fiecărei femei îi revine un dumnezeu personal. Însă fiecare femeie îl vrea.

Nu este de mirare că într-un mediu de îndumnezeire a unui gen și de concurență între altul pentru deținerea fericirii este nevoie de diferiți predicatori și ajutători – cum să câștigați rivalitatea, cum să fiți mai puternice etc. Femeile sunt învățate cum să satisfacă bărbații în diferite moduri, crezând că astfel vor fi alese de soții.

Nici urmașii diferitelor învățături antice nu rămân în urmă în acest maraton al nebuniei. De exemplu, amatorii de vede. Femeilor vedice li se recomandă să realizeze diverse lucruri pentru a atrage, a inspira și a menține un bărbat alături de ele.

Femeia vedică trebuie să fie întotdeauna veselă, să mențină o curățenie ideală, să aibă simțul umorului, să fie timidă, familia să fie scopul vieții ei, să fie feminină, să nu ceară bani, să nu se supere, să nu se răzbune. Trebuie să se consacre pe deplin sensului vieții ei – bărbatul.

Toate acestea sună ridicol, dacă nu ar fi chiar de plâns. Interpretarea samavolnică a învățăturii antice este pusă pe umerii femeilor noastre care știu ce înseamnă sacrificiul. Iar toate acestea se amplifică în context istoric. În societatea unde cu 70 de ani în urmă, nu erau bărbați, la modul direct, ei fiind exterminați în prima jumătate a secolului 20, femeii mamă și bunică i se spune „ține piept ca un bărbat, rabdă, rezistă”.

Iar pentru a rezista, trebuie să câștige o poziție în ceata femeilor-vânători. În cazul unei lupte acerbe, toate mijloacele sunt permise, aici intră și femeile vedice și Larisa Renar și aceleași tactici de seducție.

După toate astea femeile ajung în biroul meu sau devin prizonierele forumurilor de psihologie. Mai bine zis la mine în birou ajung femeile cele mai „avansate” care deși abia au câștigat lupta pentru un bărbat, deja își dau seama că ceva nu merge în relația lor. Nu sunt atât de fericite, după cum au promis proorocii vedici și nici cele 20 de tehnici de seducție nu mai au efect.

Cele care mai stau pe forumuri, încă nu cedează. Ele caută răspuns la întrebări de genul „De ce nu mă sună?”, „Ne vedem doar o dată la câteva săptămâni, el spune că este foarte ocupat. Această situație este de la începutul relației. Dați-mi un sfat. Să-l mai aștept?” „Are un comportament agresiv în prezența mea și îmi spune că îl deranjez, dar apoi se interesează de mine la prieteni și cunoscuți. Ce înseamnă acest lucru?”

Aceste femei cred că fericirea într-o relație depinde doar de efortul și comportamentul vedic, atragator sau magic al lor.

De fapt, realitatea este alta. Fericirea într-o relație nu poate fi unilaterală și nu poate fi forțată. Un bărbat nu trebuie inspirat, motivat, sedus sau menținut. Cei care au nevoie de acestea, pur și simplu, nu sunt bărbați. Ei sunt imaturi, răsfățați sau dimpotrivă chinuiți de mamele lor. Un bărbat matur adevărat își găsește singur o motivație interioară și își pune anumite scopuri. El știe ce fel de femeie își dorește și de ce. El depune singur efort pentru da de înțeles unei femei că el este interesat de ea.

Într-o apropiere normală, simetrică participă ambele părți. Atât bărbatul, cât și femeie fac pași unul spre altul. O situație anormală este atunci când ea îi dansează, îl răsfață, iar el nepăsător caută în agendă telefonul pe cine mai poate suna astăzi – pe Ana, pe Elena sau pe Andreea.

Femeilor vedice renunțați la diferiți guru, căutați tactici de a vă crește propria valoare, iar nu diferite tactici de seducție. A fi autosuficientă nu înseamnă singurătate și nu este o calitate negativă. Acest lucru înseamnă să fiți matură, să fiți capabilă să vă realizați necesitățile, iar nu să vi-l imaginați pe celălalt drept donator nelimitat sau pieptul cald al mamei. Doar o femeie matură poate atrage un bărbat matur și ulterior să construiască relații reciproc egale. Iar toate neînțelegerile se discută cu bărbatul, iar nu pe forumuri.

Fiți mereu la înălțime!