Femeile singure sunt mai puternice și mai fericite la o vârstă înaintată decât cele căsătorite. Iată care este cauza.

Potrivit unor studii recente femeile singure sau văduve se simt mai bine, atunci când ajung la o vârstă mai înaintată, și suferă mai puțin din cauza depresiei față de femeile căsătorite.

Dr. Caterina Trevisan, Universitatea din Padova, afirmă că în cazul bărbaților căsătoria este foarte importantă, mai ales când ajung la bătrânețe.

Soția are grijă de casă, dar soțul poate avea grijă de sănătatea sa. Femeile, dimpotrivă, suferă din cauza depresiei și a faptului că trebuie să aibă grijă de soțul lor toată viața.

În cel de-al doilea studiu s-a constatat că și în cazul femeilor mai tinere căsătoria duce la stres și depresie. Soții au nevoie de îngrijire și atenție chiar mai mare decât copiii.

O celebră revistă a realizat un sondaj la care au participat 7 000 de mame din America. Ele au evaluat nivelul de stres provocat de căsătorie cu 8,5 din 10. În 46% de cazuri soții aveau nevoie de mai multă grijă decât copiii mici.

Femeile care au participat la acest studiu s-au plâns că soții lor seamănă mai degrabă cu niște copii „mari” decât cu niște parteneri. Rezultatele sondajului sunt următoarele:

75% dintre femei au afirmat că doar ele se ocupă de îngrijirea și creșterea copilului.

20% dintre mamele tinere s-au plâns că nu au nici un fel de ajutor din partea soțului.

Aproape toate mamele au afirmat că unul dintre motivele stresului este lipsa timpului liber deoarece trebuie să se ocupe de treburile casnice.

În plus oamenii de știință de la Universitatea din Padova au mai descoperit o trăsătură interesantă. După moartea soțiilor, starea de sănătate a soților se înrăutățește. În timp ce femeile trec sunt ușor peste această pierdere, găsesc putere și înving depresia. Această lucru se întâmplă din cauza faptului că, în timpul căsătoriei, bărbații se bazează, de obicei, mai mult pe partenera lor.

Bărbații căsătoriți trăiesc mai mult decât cei singuri. Celibatarii, de obicei, nu se alimentează corect, nu au grijă de sănătatea lor și consumă foarte mult alcool. Bărbații căsătoriți nu-și pot permite acest lucru deoarece sunt controlați de soții.

Profesorul Susan Kornstein afirmă:

Acest studiu ne permite sa înțelegem care este influența vieții de familie asupra stării de sănătate a persoanelor în vârstă și să identificăm diferențele de gen.

Oamenii de știință ne recomandă să ținem cont de faptul că bărbatul ar trebui să fie un partener în căsătorie și nu un „copil mic”. De aceea aveți grijă să vă acordați timp și Dumneavoastră.

Conform acestui studiu se pare că bărbații au mai mare nevoie de căsnicie decât femeile. Ce părere aveți despre rezultatele studiului?