Oare femeile fericite poartă poșete mari?..

Astăzi vom discuta despre poșete, căci e imposibil să-ți imaginezi o femeie fără poșetă. Acesta e un accesoriu foarte expresiv pentru noi.

Dar cum influențează dimensiunea poșetei dispoziția noastră și de ce femeile fericite nu poartă poșete mari? Și la ce ar trebui să atragem atenția atunci când alegem o poșetă?

S-a încercat să se aducă tot felul de scuze în privința faptului că femeile fericite nu poartă poșete mari:

  • că de fapt ele poartă tot felul de poșete
  • că fericirea nu se măsoară în mărimea poșetei
  • că fiecare are propria înțelegere a fericirii
  • că nu tuturor li se potrivesc poșetele mari
  • etc.

În parte acestea exprimă un adevăr, dar totuși realitatea e că femeile fericite într-adevăr nu aleg poșete mari. Explicația e destul de rațională: poșetă mare înseamnă multe lucruri în ea, adică femeia cu poșetă mare are multe treburi atât ca mamă, ca gospodină și ca angajată. Despre ce fericire putem vorbi când porți în poșetă o jumătate de casă și de birou?…

Cineva ar spune că poșeta mică nu e practică. Dar nici tocurile și nici manichiura nu sunt practice, dar multe femei optează pentru ele în ciuda acestui fapt.

Felul în care arătăm ne poate schimba starea emoțională!

Atunci când ai un aspect îngrijit și bine organizat, vrând-nevrând devii astfel și în interior. Rețineți că schimbările mari încep cu lucruri mici!

Cineva ar spune, bunăoară: “Sunt profesoară și trebuie să port cu mine multe cărți.” Bine, chiar nu aveți loc în birou ca să le lăsați acolo? Sau să treceți la cărți electronice? Sau să cumpărați un set de cărți de rezervă? Întotdeauna există alte soluții decât să porți atâta greutate pe umăr, gândiți-vă la asta.

O femeie a mărturisit pe internet că cu cât mai mari i-au fost veniturile, cu atât mai mică a devenit poșeta. Ea nici nu s-a gândit la asta până nu a citit acest articol!

E regretabil că multe femei fac multe lucruri pentru a economisi bani, dar sacrifică pentru asta propriul confort și chiar propria sănătate. Bunăoară se duc la un magazin îndepărtat pentru a economisi 5 lei, ca apoi să care kilogramele de produse pe umerii săi… Asta nu e economie!

Poșeta mare e o chestiune de încredere și siguranță!

“Dacă nu porți în poșetă lucruri pentru orice eventualitate, s-ar putea să te trezești nepregătită pentru tot felul de surprize!”

Sincer, la multe dintre noi poșeta are toate cele necesare pentru a o călătorie de 2 luni pe o insulă nepopulată. La ce bun? Unele femei poartă în poșetă în permanență câte 30-40 de lucruri. Chiar veți avea nevoie de ele într-o zi obișnuită?

Și designerii încurajează asta, proiectând tot felul de designuri și modele noi și actuale. Femeile sunt stimulate din toate părțile să poarte cu sine “de toate”.

O doamnă afaceristă a mărturisit că atunci când a avut nevoie să delege cuiva o mulțime din sarcinile sale, a căutat o femeie cu poșetă mare! Știa că aceasta își va asuma foarte multe și va prelua fără regret toate acele sarcini pentru un salariu mic.

Pe de o parte rezistența, perseverența și capacitatea mare de lucru sunt calități foarte bune. Totuși asta nu trebuie să aibă o expresie atât de grosolană, munca fiecăruia poate fi optimizată, trebuie să lucrăm eficient, nu să lucrăm mult.

De altfel femeile cu poșetă impunătoare pierd mult din feminitatea ținutei lor. Poșeta mare este o expresie a sentimentului de nesiguranță și neîncredere față de cei din jur, a dorinței de a ține totul sub control – fiți de acord că acestea nu sunt cele mai frumoase calități pentru o doamnă.

Pe de altă parte poșeta mică reprezintă gingășie, feminitate, finețe. O asemenea femeie nu este împovărată, nu are nevoie să poarte kilograme de hârtie sau alte lucruri de care nu are nevoie. Probabil ea are alături un bărbat care o ajută cu orice atunci când are nevoie.

Eu am o regulă: întotdeauna am în garderobă o rezervă de poșete. Asta ca să nu mi le cumpăr la necesitate, căci atunci ai o viziune foarte diferită și poți face o alegere proastă.

Poșeta mică reprezintă o ocazie excelentă pentru ieșiri serale la teatru, film, restaurant. Ea nu este foarte practică în esență, dar oare chiar trebuie poșetă să aibă această proprietate?

Poșeta mică scoate în evidență frumusețea mâinilor, eleganța vestimentației, feminitatea coafurii. Când ai o poșetă mică nici nu poți ieși în lume neîngrijită, nu-i așa? Practic poșeta ne impune să avem grijă de noi!

Dacă doriți niște schimbări în viață, începeți cu lucruri mici, cu o poșetă mică!

Cum să alegi poșeta

1. Niciodată nu procurați poșetă-replică a unui brand cunoscut. Mai bine cumpărați produsul unui brand mai puțin cunoscut decât unul contrafăcut.

2. Dacă nu vă permiteți o poșetă din piele sau piele întoarsă, optați pentru alte materiale naturale: textil, denim etc. Această alegere va fi mai bună decât cea mai calitativă piele artificială.

3. Poșetele de vară diferă mult de cele de iarnă. În perioada caldă trebuie să predomine culorile stridente. Fiindcă iarna hainele sunt mai groase, respectiv și poșeta trebuie să fie puțin mai mare. Totodată să nu uităm de aspectul practic: poșeta de iarnă trebuie să reziste la frig, iar una de toamnă sau primăvară nu trebuie să absoarbă apa de ploaie.

4. Când cumpărați poșeta, probați-o neapărat și priviți în oglindă: dacă cel mai mici detaliu vă pare nu foarte potrivit, nu o cumpărați. Poșeta trebuie să vă placă 100%!

5. Optați pentru poșete calitative, chiar dacă sunt ceva mai scumpe. Într-un sfârșit cei din jur mereu își dau seama dacă e vorba de un lucru bun sau unul luat la nimereală.

6. Femeile plinuțe nu ar trebui să poarte poșete prea mici. Important e să găsiți forma și culoarea care să se armonizeze cu ținuta dvs.

Încercați să schimbați poșeta-valiză pe o poșetă mică și drăguță. Veți observa că de fapt se schimbă foarte multe: dispoziția, starea emoțională, garderoba și mai ales atitudinea bărbaților față de dvs.