Luminata sărbătoare a Învierii Domnului cade în acest an in aprilie, de aceea acum e momentul potrivit pentru a începe pregătirile pentru marele eveniment. Ouăle vopsite și pasca sunt elemente indispensabile ale acestei sărbători, pe care creștinii le duc la slujba Învierii în tot felul de coșuri frumoase. Dacă vreți să aplicați aici puțină creativitate, vă recomandăm să faceți un coș pascal chiar cu mâinile dvs.!
În timpul confecționării coșului puteți aplica la maxim propria fantezie, folosind practic orice materiale. O sursă de inspirație foarte bună ar fi găletușele din plastic, în care cumpărăm diverse produse alimentare și pe care de obicei le aruncăm imediat după folosire.
Echipa noastră vine cu cele mai simple și interesante idei, care vă vor crea o atmosferă nemaipomenită de Paști!
Coșuri pascale făcute acasă
Coș din găletușă de plastic
Pentru confecționarea unui astfel de coș veți avea nevoie de amintitele găletușe din plastic, panglică, adeziv, carton și o fâșie de plastic flexibil pentru toartă.
1. Spălați bine găletușa și tăiați-i atent fundul, lăsând 1,5-2 cm de la pereți.
2. Înfășurați panglica pe pereții găletușei astfel încât aceștia să fie complet acoperiți.
3. Tăiați un disc din carton de dimensiunile fundului găletușei și împodobiți-l cu stofă de nuanța panglicii.
4. Tăiați din plastic sau carton toarta la lungimea dorită. Înfășurați-o și pe ea cu panglică și lipiți-o de partea interioară a găletușei folosind adeziv.
5. Decorați coșul folosind fantezia la maxim. Puteți pune în interior sau să împodobiți la exterior coșul și toarta acestuia folosind tot felul de pietre, floricele, fundițe etc. Superbul coș de Paști este gata!
Coș din paie de ziar
Nimeni nu-și va da seama că acest coș este făcut din ziare vechi!
Veți avea nevoie de
- ziare vechi
- adeziv PVA
- o andrea subțire
- foarfece
- vopsea acrilică de culoarea dorită
Instrucțiuni
1. Pentru început pregătiți “paie”. Pentru un coș de dimensiuni medii veți avea nevoie de circa 70 de astfel de tubulețe. Tăiați ziarele în fâșii de 8-10 cm lățime. Înfășurați fiecare fâșie pe o andrea sub unghi, astfel încât să obțineți un tub de o ușoară formă conică. Fixați capetele folosind adeziv.
2. Mai întâi încrucișați 4 fire două câte două. Apoi mai adăugați câteva fire, împletindu-le între ele. Pentru un coș de dimensiuni medii sunt suficiente 4 fire pe orizontală și 5 pe verticală.
3. Apoi începeți să împletiți fundul coșului folosind unul din cele 5 paie: pur și simplu duceți firul pe cerc, trecându-l ba dedesubt, ba deasupra paielor. Când firul se termină, pur și simplu lipiți-i capătul și continuați cu un alt fir.
4. După ce terminați de împletit fundul coșului la diametrul dorit, așezați peste el un obiect de forma coșului care vă place și ridicați firele rămase de-a lungul acestui șablon.
5. Ca și în cazul fundului, începeți să împletiți firele în jurul șablonului. Capetele rămase libere ale fiecărui fir se lipesc pe partea interioară a coșului.
6. Coșul din paie de ziar este gata! Rămâne să faceți toarta. Împletiți o cosiță din 4 fire de lungimea dorită și fixați toarta de coș folosind adeziv.
7. Pentru a-i conferi coșului o rigiditate crescută, aplicați pe toată suprafața sa un amestec de adeziv și vopsea de culoarea dorită.
Coș de Paști în stil retro
E foarte simplu: împodobiți interiorul unui coș vechi cu stofă. Arată foarte simpatic!
Apropo, dantelele, mărgelele și decorațiile florale sunt de asemenea o alegere foarte potrivită pentru stilul retro!
Aceste coșuri drăguțe vă vor prinde bine nu doar la slujba de Înviere. Având un design elegant, le puteți folosi ca obiecte de decor funcționale, căci puteți ține în ele lucruri utile.
Să aveți o sărbătoare cât mai frumoasă alături de cei dragi!