Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații, deoarece creierul lor lucrează mai bine!

Cercetătorii au descoperit că femeile au mai mare nevoie de somn în comparație cu bărbații. Motivul e că femeile folosesc mai intens creierul, care, în afară de aceasta, are la ele și o structură mai complexă.

La această concluzie a ajuns profesorul Jim Horne de la Universitatea din Loughborough. Iată ce spune savantul:

“Una din principalele funcții ale somnului este să lase creierul să se recreeze. În timpul somnului profund scoarța cerebrală se “dezlipește” de simțuri și trece în regim de restabilire.

femaleradio

Dacă femeia nu se satură de somn, ea se poate ciocni cu stres psihologic, depresie, iritație ridicată. La bărbați astfel de simptome nu apar.

Și cu cât mai intens este folosit creierul pe parcursul zilei, cu atât mai mult timp îi trebuie pentru a se restabili, respectiv este nevoie de mai mult somn.

De fapt femeile gândesc mai mult, căci creierul lor execută câteva sarcini concomitent.

De altfel bărbații care lucrează la mai multe lucruri odată au și ei nevoie de mai mult somn în comparație cu cei care au o singură sarcină. Dar chiar și în astfel de cazuri bărbații au nevoie de mai puțin somn decât femeile.

Știința a confirmat că femeile au un creier mai complex în comparație cu bărbații. În medie o femeie are nevoie de un somn cu 20 de minute mai lung.”

Există mai multe metode de a îmbunătăți calitatea somnului. Iată câteva dintre ele:

1. Stabiliți un regim: culcați-vă și treziți-vă la o anumită oră. În acest fel calitatea somnului va fi mult mai ridicată.

2. Nu consumați înainte de somn produse ce stimulează activitatea creierului: cafea, cacao, ciocolată, dulciuri. Deseori acestea cauzează insomnie.

taevasjamaa

3. Faceți o pauză înainte de somn: uitați de toate grijile și problemele cotidiene și gândiți-vă la lucruri frumoase, căutați pace sufletească.

4. În cazuri extreme de insomnie apelați la ajutor medical. Există preparate care vă pot ajuta să rezolvați pe moment această problemă.

Sunteți de acord că femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații?