Fața noastră este precum o hartă – puteți determina soarta și caracterul unei persoane, doar privind-o.

Din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit chiromanția pentru a-și determina soarta. Dar ați știut că puteți afla despre soarta unei persoane citindu-i pe față? Se pare că fiecare contur și fiecare linie contează.

Echipa noastră vă invită să înțelegeți abilitățile de bază ale citirii pe față. Este chiar mai interesantă decât chiromanția!

Citirea pe față.

Un alt termen utilizat pentru această artă antică este fiziognomia. Știința despre studiul feței a apărut în China antică. Acolo au apărut tratate despre fiziognomie, care s-au răspândit în întreaga lume, modificându-se treptat. De aceea la momentul actual fiziognomia occidentală și cea orientală se deosebesc una de cealaltă.

În fiziognomie se studiază separat fiecare parte a feței, forma, culoarea și conturul având propriul lor înțeles. Pentru început este important să vorbim despre anatomia feței. Fața este împărțită convențional în trei părți: superioară, mijlocie și inferioară. Partea superioară a feței (fruntea) ne dezvăluie informații despre copilăria unei persoane și relațiile sale cu părinții, puteți afla informații despre trecutul acestei persoane. Cea mijlocie (de la sprâncene până la vârful nasului) ne vorbește despre prezent. Iar partea inferioară a feței ne vorbește despre viitorul persoanei.

Forma feței.

Un rol important îl joacă forma feței. Există doar trei tipuri, dar, de obicei, este foarte rar când o persoană aparține unui singur tip.

1. Fața ovală.

Oamenii cu fața ovală sunt inteligenți și visători. Au întotdeauna idei și obiective, pe care le schimbă adesea. Uneori aceste persoane sunt foarte timide și retrase, fiind preocupate de lumea interioară. Sunt niște ființe emoționale și sensibile. Vor face bine dacă vor alege profesiile creative.

2. Fața rotundă.

Aceste persoane sunt foarte practice, nu se tem de schimbare, se adaptează rapid la orice circumstanțe. Au tendința de a filozofa, de a-și petrece timpul cu alții, au nevoie de cineva care să le asculte. Sunt vesele, dar pot fi și agresive sau violente, dacă există vreun motiv.

3. Fața pătrată.

Sunt niște persoane foarte puternice care își ating întotdeauna scopurile. Se indispun foarte tare, dacă nu reușesc să facă anumite lucruri așa cum și le planificaseră.

Fruntea. 

– Fruntea înaltă și lată este un semn al unei persoane inteligente.

– Fruntea joasă și lată este caracteristică unei persoane răbdătoare și foarte persistente.

– O frunte înaltă și îngustă trădează o persoană ageră, cu mare potențial.

– O frunte joasă și îngustă indică faptul că aveți în față o persoană destul de vicleană.

– Dacă fruntea este acoperită cu pete, aveți în fața Dumneavoastră o persoană care a avut o copilărie grea și niște relații destul de dificile cu părinții.

Ochii.

Privind o persoană în ochi, puteți afla multe despre ea. Dimensiunea, tăietura, culoarea, toate contează. Se consideră că o persoană care are ochi frumoși este sănătoasă, este flexibilă și are mintea ageră. Există și o teorie care susține că starea de sănătate a unei persoane ar putea depinde de culoarea ochilor.

Ochii mari trădează o persoană sensibilă și creativă, iar cei mici vorbesc despre o persoană puternică și practică. Dacă ochii sunt apropiați, putem vorbi despre o intuiție dezvoltată precum și despre gelozie. Dacă distanța dintre ochi este destul de mare, acesta este un semn că persoana dată are niște abilități excelente de comunicare.

Nasul.

Conform conceptelor de fiziognomie, nasul este un bun indicator al vieții spirituale a unei persoane precum și al capacităților sale intelectuale.

– Un nas scurt vorbește despre o flexibilitate a minții. Dar mai poate însemna că uneori ar putea fi dificil să comunici cu această persoană.

– Un nas lung vorbește despre o persoană practică care are un sentiment de responsabilitate dezvoltat față de ceilalți.

– Un nas lat trădează o persoană fidelă, răbdătoare și rezistentă, care tinde spre carieră.

– Nasul cârn trădează o persoană creativă, dar, în același timp, poate indica o minte rătăcită, care este în căutarea unui scop.

– Un nas ascuțit vorbește despre o intuiție bună.

Gura.

– Gura mare trădează o persoană generoasă care are parte de succes. Acești oameni iubesc viața și obțin foarte multe.

– Gura mică ne vorbește despre sensibilitate și independență. Sunt niște persoane închise, dar foarte harnice.

– Dacă buza superioară este mai groasă decât buza inferioară, atunci persoana are o inimă bună și o mare dragoste pentru viață. Însă aceste persoane iubesc foarte mult să fie independente și riscă să treacă prin divorțuri.

– Dacă buza superioară este mai subțire, atunci persoana se străduiește să satisfacă pe toată lumea și este întotdeauna îngrijorată de tot.

– Buzele drepte indică caracterul practic. Cele curbate în partea de sus indică îndoiala de sine, iar în cea de jos, o persoană blândă și sensibilă.

Obrajii.

– Pomeții proeminenți indică o persoană închisă.

– Obrajii plați trădează o persoană politicoasă și timidă.

– Obrajii plinuți indică o persoană veselă, care are o inimă bună. Deseori vor indica și un bun simț al umorului.

– Petele pe obraji pot trăda probleme de digestie sau incapacitatea de a face față emoțiilor negative.

Bărbia.

– O bărbie proeminentă trădează niște abilități de lider. O astfel de persoană poate să-și asume responsabilitatea. Ar putea fi și destul de încăpățânată.

– O barbie mică trădează un familist bun. Aceasta este o persoană foarte atentă și grijulie.

– Defectele de pe bărbie trădează dezechilibrul hormonal sau probleme cu încrederea în sine.

Fiziognomia este o știință foarte vastă care ne ajută să înțelegem mai bine oamenii și să observăm lucruri pe care nu le observam înainte. Fața noastră este ca o hartă pe care putem citi atât emoțiile, cât și starea de sănătate a organismului nostru.

V-a plăcut acest articol? Trimiteți-l și prietenilor!